1asig.ro
1asig.ro

Insurance Europe: Industria de asigurari poate juca un rol cheie in tranzitia catre sustenabilitate

5 min. / 1.540 cuvinte
Cum sustenabilitatea este o problema globala, aceasta trebuie abordata prin coordonare internationala, in cazul in care asiguratorii raman la fel de hotarati ca intotdeauna sa sustina tranzitia catre o societate mai durabila si sa abordeze schimbarile climatice, noteaza xprimm.com, citand Insurance Europe.

PROMO


Supravegherea riscurilor climatice a reprezentat obiectul unei consultari emise de IAIS (the International Association of Insurance Supervisors), asupra careia Insurance Europe a revenit cu un raspuns, mai arata sursa citata.

In ciuda noilor provocari semnificative generate de pandemia COVID-19, Insurance Europe considera ca industria poate juca un rol cheie in tranzitia catre sustenabilitate, atat prin investitii in active sustenabile, cat si prin furnizarea de acoperire prin asigurare, pentru a ajuta societatea sa faca fata riscurilor asociate sustenabilitatii.

Desi cautarea coerentei si a comparabilitatii poate avea o valoare semnificativa, trebuie, de asemenea, sa se acorde atentie asigurarii faptului ca supravegherea nu descurajeaza sau impiedica dezvoltarea rapida si inovatoare a asiguratorilor pentru a aborda noi riscuri si schimbari in mediul de afaceri. Totodata, este important sa se evite suprapunerile, cerintele duplicate si suprasolicitarea reglementarilor.

Prin urmare, o abordare flexibila, bazata pe un angajament solid al partilor interesate, va fi vitala atunci cand se dezvolta cadre eficiente de supraveghere. In plus, este necesar un angajament activ al autoritatii de supraveghere, necesara fiind si cooperarea cu factorii politici de decizie, pentru a dezvolta un mediu care sa ajute asiguratorii sa contribuie pe deplin la tranzitia catre o economie mai durabila. Supraveghetorii au un rol cheie in abordarea mai multor provocari care nu pot fi solutionate doar de asiguratori.

871 accesari