1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ISF sprijina lupta cu COVID-19

ISF sprijina lupta cu COVID-19

Institutul de Studii Financiare - ISF se implica in lupta impotriva epidemiei de COVID-19 si doneaza suma de 50.000 de euro organizatiei Crucea Rosie Romana, cu scopul achizitiei si dotarii spitalelor de stat cu echipamente de protectie si tratament impotriva coronavirus.

#stamacasa #nepasa

De asemenea, ISF este alaturi de cei care si-au pierdut locul de munca din cauza crizei economice si sustine reconversia lor in intermediari de asigurari. Astfel a fost suspendata plata taxei de examinare pentru pregatirea profesionala initiala pe o perioada de 3 luni, pana la data de 1 iulie 2020.

"Avand in vedere ca datorita situatiei economice prin care trecem numarul persoanelor ramase fara un loc de munca este de ordinul sutelor de mii, acestia se pot reconverti ca intermediari de asigurari, o meserie care aduce multe satisfactii, inclusiv financiare. Impactul financiar suportat de catre ISF pentru a sprijini piata de asigurari se ridica la aproximativ 600.000 de lei. In acelasi timp pentru sustinerea profesionistilor care activeaza in acest moment pe piata, validitatea certificatelor de competente profesionale care ar expira in aceasta perioada se prelungeste cu 3 luni", a afirmat recent Calin RANGU, Presedintele ISF.

In aceasta perioada de pandemie, ISF si-a adaptat activitatea si a mutat-o exclusiv in online, iar angajatii lucreaza de acasa. Inclusiv cursurile si examenele se sustin doar online.

Totodata, Catalin CAMPEANU, Directorul General Adjunct al ISF, a afirmat ca toate certificatele ISF isi prelungesc automat valabilitatea pe perioada starii de urgenta si a fost stabilita o perioada de 15 zile de la incheierea acestei stari de urgenta pentru ca cei ale caror certificate vor expira in aceasta perioada sa aiba timp sa-si depuna documentele necesare si sa se inscrie la examen.

Conform ISF - Institutul de Studii Financiar, in piata asigurarilor exista 37.748 de distribuitori de produse de asigurare si/sau reasigurare, care au devenit, dupa indeplinirea cerintelor de formare profesionala, specialisti in intermedierea asigurarilor, in consultanta pentru clientii lor. Astfel, clientii vor putea avea parte de servicii de o calitate mai ridicata, personalizate nevoilor lor.

In evidentele ISF sunt inregistrati 33.374 intermediari in asigurari persoane fizice, 2.514 angajati societate, 1.533 conducatori ai intermediariarilor secundari persoane juridice, 327 conducatori executivi ai intermediarilor principali, care ating standardele solicitate de directiva europeana.

Foto: ISF

CITITI PE ACEEASI TEMA:
ISF este alaturi de cei care si-au pierdut locul de munca din cauza crizei economice si sustine reconversia lor in intermediari de asigurari
VIDEO: Campeanu, ISF - Criza trece, ceea ce inveti iti ramane!