1asig.ro
1asig.ro

GOOGLE, parteneriat cu ALLIANZ si Munich Re pentru a asigura utilizatorii serviciilor cloud

5 min. / 1.540 cuvinte
GOOGLE colaboreaza cu doi giganti ai industriei de asigurari pentru a acoperi bresele de securitate si riscurile conexe pentru companiile care folosesc serviciile GOOGLE Cloud, noteaza Reuters, care sustine ca aceasta este primul moment in care un furnizor important deschide drumul unei astfel de asigurari pentru clientii sai.

PROMO


In ultimii ani, marii asiguratori au urmarit cu atentie riscurile cibernetice, insa legatura dintre GOOGLE, ALLIANZ si Munich Re le ofera asiguratorilor acces special la date, pentru a observa ce nivel de control este in vigoare la companiile client, pentru a le ajuta sa tarifeze riscul.

"Este extrem de important. Acestea sunt date la care noi, ca furnizori de asigurari, nu am avut acces, in mod traditional", a declarat Thomas KANG - Head of North-American Cyber, Tech and Media - AGCS (Allianz Global Corporate & Specialty).

Potrivit sursei citate, clientii vizati initial sunt companii din SUA, cu venituri anuale cuprinse intre 500 de milioane de dolari si 5 miliarde de dolari.

"Planul este, evident, de a extinde aceasta oferta atat in sus, cat si in jos, pe scara veniturilor, in scurt timp", a punctat si Bob PARISI - Head of Cyber Solutions in North America, Munich Re.

Asiguratorii - ambii, cu sediul la Munchen -, vor acoperi pierderi potentiale de pana la 50 de milioane de dolari.

Reuters informeaza ca asiguratorii vor extinde pana la un an intreg acoperirea veniturilor pierdute, de la cel mult sase luni, cat era anterior.

Potrivit CIR Magazine, GOOGLE Cloud le ofera utilizatorilor un raport personalizat cu privire la pozitia lor de securitate pe platforma, utilizand noul instrument de gestionare a riscurilor. Atunci cand aplica pentru acoperire, organizatiile partajeaza raportul Risk Manager cu asiguratorii, simplificand cererea si procesul de subscriere.

Risk Protection Program le ofera clientilor un nivel ridicat de securitate, acoperind aspectele tehnice si financiare ale managementului de risc. Elementele de baza ale ofertei sunt incorporate in Risk Protection Program, care integreaza instrumentul Risk Manager cu acces la o asigurare cyber, denumita Cloud Protection+, conceputa exclusiv pentru clientii GOOGLE Cloud.

896 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO