1asig.ro
1asig.ro

FITCH: Furtuna de iarna Uri, pierderi asigurate de pana la 20 miliarde USD

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorii P&C din SUA se confrunta cu niveluri record de pierderi provocate de catastrofele din primul trimestru al anului in curs, pe fondul fenomenelor severe asociate cu furtuna Uri, arata agentia de rating FITCH, citata de Artemis, indicand ca pierderile asigurate de pe urma acestui eveniment meteo ar putea fi de pana la 20 de miliarde de dolari.

PROMO


In momentul de fata, impactul de reasigurare este inca greu de definit, avand in vedere incertitudinea cu privire la cat de mare va fi eventuala pierdere a industriei urmare a iernii severe din SUA. FITCH Ratings considera ca, avand in vedere amploarea fenomenelor si volumul de daune, pierderea finala a industriei de asigurari va fi, cel mai probabil, cuprinsa in intervalul 10 - 20 miliarde USD.

FITCH noteaza ca, in ultimii 10 ani, pierderile medii cu care s-a confruntat industria de asigurari din SUA in primul trimestru au fost de 4,6 miliarde de dolari, un un nivel maxim de 7,6 miliarde de dolari in 2017. Prin urmare, 2021 ar putea depasi cu mult media pentru aceasta perioada, avand in vedere impactul pe care l-a avut furtuna de iarna Uri asupra mai multor state din SUA.

Tot Artemis noteaza ca si AIR Worldwide a avertizat ca furtuna Uri si fenomenele meteo asociate ar putea aduce pentru industria de re/asigurari pierderi "cu mult peste" 10 miliarde de dolari. AIR Worldwide arata ca, probabil, va exista "un numar semnificativ de cereri de despagubire asteptate", in vreme ce valoarea medie a daunei va fi, cel mai probabil, de aproximativ 15.000 USD pentru riscuri rezidentiale si 30.000 USD pentru riscuri comerciale.

Cu toate acestea, pierderile ar putea fi mult mai mari, subliniaza AIR, mentionand ca "exista mai multi factori care au in continuare potentialul de a duce pierderile cu mult peste acest nivel."

"Se pare ca numarul cererilor de despagubire pentru acest eveniment poate depasi, in mod semnificativ, numarul celor de dupa uraganul Harvey, din 2017, si ar putea ajunge la peste 500.000. Desi inca exista o incertitudine in ceea ce priveste proportia daunelor personale vs. comerciale, estimarile actuale arata ca o majoritate semnificativa a daunelor - 80% -, va veni din liniile personale", noteaza AIR Worldwide.

Recent, KCC estima ca pierderile provocate industriei de re/asigurari de catre furtuna de iarna Uri vor fi de 18 miliarde de dolari. Totodata, A.M. Best precizeaza ca pierderile de pe urma catastrofelor din Texas, provocate de furtuna de iarna, ar putea atinge niveluri record, ceea ce sugereaza ca estimarile de pierderi semnificative pentru industria de re/asigurari ar putea deveni realitate.

2.735 accesari