1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EXCLUSIV:  Topul companiilor de ...

EXCLUSIV: Topul companiilor de asigurari conform subscrierilor din 2019

Companiile de asigurari din Romania au inregistrat, in anul 2019, prime brute subscrise in valoare totala de aproape 11 miliarde de lei (circa 2,32 mld. euro). Aflati, in premiera, clasamentele asiguratorilor, conform datelor ASF, solicitate de 1asig.ro!

Asigurarile generale au crescut cu 8% in 2019, la peste 8,7 miliarde de lei, fiind dominate in continuare de politele auto, iar cele de viata au avansat cu 7%, la aproape 2,3 miliarde de lei.

In acelasi timp, subscrierile pe RCA s-au majorat cu 5%, la aproape 3,8 miliarde de lei.

Va prezentam mai jos clasamentele companiilor autorizate si reglementate de ASF si principalele modificari fata de anul precedent.

Per total piata, Top 5 a ramas neschimbat in 2019 fata de anul 2018: CITY Insurance, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, OMNIASIG VIG, EUROINS Romania si GROUPAMA Asigurari.



In ceea ce priveste schimbarile de pe segmentul asigurarilor generale, fata de 2018, EUROINS a urcat anul trecut pe pozitia a treia in timp ce ALLIANZ a coborat pe locul patru.



Pe segmentul asigurarilor de viata primele patru pozitii au ramas neschimbate: NN Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata VIG, BRD Asigurari de Viata si ALLIANZ-TIRIAC Asigurari. Insa, pe locul 5 a urcat GENERALI Romania, dupa ce in 2018 se afla doua pozitii mai jos.



Totodata, in ceea ce priveste topul primilor 5 jucatori pe segmentul RCA, in 2019, primele 2 locuri sunt ocupate in continuare de CITY si EUROINS, iar pe locul 3 a urcat OMNIASIG VIG (+2 pozitii fata de 2018). Pozitia a patra este pastrata de ALLIANZ, iar pe GROUPAMA a avansat o pozitie si a intrat in top 5.



*Nota: Companiile care activeaza in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor nu sunt incluse in topul realizat de ASF, precum AEGON Romania si METROPOLITAN Life.