1asig.ro
1asig.ro
EUROHOLD, proprietarul EUROINS ...

EUROHOLD, proprietarul EUROINS Romania, preia activele CEZ Bulgaria

5 min. / 1.540 cuvinte
Comisia de reglementare a energiei si apei din Bulgaria a aprobat tranzactia prin care EUROHOLD Bulgaria achizitioneaza filialele companiei CEZ Group din Bulgaria.

PROMO


Astfel, EUROHOLD a obtinut toate aprobarile necesare din partea autoritatilor bulgare pentru a realiza achizitia. Acordul fusese aprobat de Comisia pentru Protectia Concurentei inca din 29 octombrie 2020.

Urmatoarea etapa a procesului de achizitie va fi semnarea contractelor de finantare si transferul propriu-zis al actiunilor. EUROHOLD va finanta achizitia printr-o combinatie de capital propriu si capital imprumutat furnizat de bancile de investitii.

"Am obtinut aprobari de catre autoritatile de reglementare bulgare antitrust si energetice, astfel incat sa putem continua cu finantarea si finalizarea tranzactiei. Avem sprijinul bancilor globale de investitii, care au o experienta solida in finantarea unor astfel de tranzactii. Dupa finalizarea achizitiei, ne propune sa dezvoltam un furnizor regional important de asigurari si servicii de utilitati", a declarat Vasil STEFANOV, coordonatorul fuziunilor si achizitiilor la EUROHOLD Bulgaria.

EUROHOLD va achizitiona filialele grupului CEZ din Bulgaria printr-o filiala nou infiintata: Eastern European Electric Company B.V. (EEEC). Acordul include achizitionarea a sapte filiale ale Grupului CEZ in Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrica - CEZ Distribution Bulgaria si cel mai mare furnizor de energie electrica - CEZ Electro Bulgaria, precum si 100% din actiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrica - CEZ Trade Bulgaria, precum si CEZ Bulgaria, care coordoneaza si administreaza toate filialele CEZ Group din Bulgaria.

CEZ este cel mai mare furnizor si distribuitor de energie electrica din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienti. In 2019, CEZ Bulgaria a inregistrat venituri si active totale de 700 milioane EUR (1,4 miliarde BGN). Compania are peste 3000 de angajati in Bulgaria.

Prin achizitionarea filialelor grupului CEZ in Bulgaria, EUROHOLD se va concentra pe dezvoltarea a doua sectoare principale de activitate - asigurarile si energia. Activele si veniturile totale ale holdingului vor depasi 1,5 miliarde de EUR, atat pe segmentul asigurarilor, cat si pe cel al furnizarii si distributiei de energie. Holdingul va deservi mai mult de 7 milioane de clienti si peste 6000 de angajati.

EUROHOLD Bulgaria este un grup de afaceri independent, lider in regiunea CEE / SEE / CSI si cel mai mare holding public din Bulgaria. Acesta opereaza in domeniul asigurarilor, leasingului, vanzarilor de masini, gestionarea de active si servicii de investitii. EUROHOLD este listat la Bursa de Valori din Sofia si Varsovia.

EUROHOLD detine Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care opereaza in 11 tari si detine filiale in Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia si Belarus. EIG opereaza si in Grecia si Polonia si are operatiuni de asigurare de nisa in Spania si Italia. In prezent, grupul de asigurari are mai mult de 4 milioane de clienti si peste 3000 de angajati.

1.388 accesari