1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

BRD primeste cererile de creditare in programul ''Noua Casa'' 2021

BRD Groupe Societe Generale reia, in aceasta perioada, creditarea in cadrul programului ''Noua Casa'', au anuntat reprezentantii bancii.

Banca are la dispozitie, din partea FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri), un plafon de garantare care permite, intr-o prima faza, acordarea de credite in valoare totala de aproximativ 330 milioane de lei.

In cadrul acestui program, banca acorda credite cu o dobanda de IRCC + 2 pp, valoarea maxima a unui imprumut fiind de 66.500 euro (echivalent in lei) pentru finantarea unui imobil nou sau vechi, de o valoare maxima de 70.000 euro, caz in care avansul este de 5%, respectiv de 119.000 euro (echivalent in lei) pentru finantarea unui imobil nou cu valoare mai mare de 70.000 euro, caz in care avansul este de minimum 15%.

Perioada maxima de creditare este de 360 de luni, imprumuturile urmand sa finanteze imobile finalizate, noi sau vechi.

"Continuam si in acest an implicarea noastra in programul Noua Casa, un program care completeaza oferta BRD de credite imobiliare. In Romania exista o nevoie mare de finantare si un spatiu inca semnificativ de crestere in ceea ce priveste calitatea locuirii, ceea ce face ca acest program sa ramana important pentru piata", a afirmat Radu TOPLICEANU, Director General Adjunct al BRD, coordonatorul activitatilor de retail ale bancii.

BRD a acordat, in 2009, primul credit in cadrul programului Prima Casa. In acest moment, BRD detine in portofoliu, in cadrul programelor cu garantii guvernamentale, peste 56.000 credite, in valoare de peste 10 miliarde de lei.

BRD - Groupe Societe Generale opereaza o retea de 584 de unitati. Banca detine aproximativ 2,5 milioane de carduri si o retea de acceptare de aproximativ 30.000 POS si aproape 1.400 ATM-uri. Activele totale BRD, la sfarsitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde de lei.