1asig.ro
1asig.ro

Asociatia de la Geneva a mobilizat 17 dintre cei mai importanti asiguratori P&C si de viata la nivel global, pentru combaterea riscului climatic

5 min. / 1.540 cuvinte
Asociatia de la Geneva a mobilizat 17 dintre cei mai importanti asiguratori P&C si de viata la nivel global, pentru a forma un nou grup de lucru pentru combaterea riscului climatic, informeaza Reinsurance News. Astfel, aceste companii vor colabora pentru a dezvolta metodologii si instrumente de evaluare a riscurilor climatice pentru industria de re/asigurari, incepand cu un raport ce stabileste un cadru holistic de decizie.

PROMO


Companiile care fac parte din aceste grup de lucru infiintat de catre Asociatia de la Geneva sunt: Achmea, Aegon, AIG, Allianz, Aviva, AXA, Chubb, Daichi Life, Hannover Re, Intact Financial, Manulife, Metlife, Munich Re, Prudential Financial, SCOR, Swiss Re si Tokio Marine.

Primul raport al grupului prezinta consideratii esentiale privind riscurile climatice, atat pentru pasivele, cat si pentru activele din bilant, luand in considerare riscurile fizice si cele de tranzitie ale riscurilor climatice, pe linii de activitate. Asociatia de la Geneva sustine ca aceasta analiza va oferi o baza pentru grupul de lucru, care va conduce evolutiile ulterioare in acest domeniu.

"Evaluarea riscului climatic necesita abordari calitative si cantitative, pe termen scurt, dar si pe termen lung, si trebuie sa tina seama de incertitudinile asociate tranzitiei. Acest schimb de cunostinte cu alte companii si alte parti interesate este esential pentru cresterea gradului de constientizare a riscurilor si pentru valorificarea intregii expertize disponibile", explica Asociatia de la Geneva.

Pe viitor, grupul de lucru va colabora cu autoritatile de reglementare, autoritatile de supraveghere si cele de rating, dar si cu comunitatea stiintifica, pentru a identifica abordarile adecvate.

"Numai in 2020, lumea a asistat la incendii masive de vegetatie in California si Australia, inundatii istorice in China si un sezon record al uraganelor din Atlantic. Impactul societal al schimbarilor climatice a devenit omniprezent, iar indivizii si institutiile trebuie sa intervina de urgenta, pentru a face fata crizei climatice. Asiguratorii sunt lideri evidenti si puternici in ceea ce priveste actiunea globala impotriva schimbarilor climatice, avand in vedere functiile lor esentiale - gestionarea riscurilor si investitiile -, iar initiativa noastra sustinuta de industrie demonstreaza ca se ridica proactiv la ocazie", arata Jad ARISS - Managing Director, Asociatia de la Geneva.

"Aceasta initiativa duce la urmatorul nivel actiunea si colaborarea asiguratorilor la nivel climatic. Bazandu-se pe lectiile invatate din programe pilot si initiative anterioare, grupul nostru de lucru se concentreaza pe dezvoltarea evaluarii riscurilor climatice si a analizei scenariilor ancorate in luarea de decizii, conform cu recomandarile TCFD - Task Force on Climate-Related Financial Disclosures. Primul nostru raport pune bazele pentru proiectarea si testarea metodologiilor si instrumentelor - in colaborare cu autoritatile de reglementare si comunitatea stiintifica -, pentru a identifica solutii solide pentru asiguratorii P&C si de viata", spune si Maryam GOLNARAGHI - Director Climate Change and Emerging Environmental Topics & Project Leader.

3.386 accesari