1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF: Aproape 60.000 de persoane au ...

ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie

Aproape 60.000 de romani au accesat, in anul 2020, aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!", dezvoltata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), pentru a afla detalii cu privire la fondul de pensii (Pilon II) la care contribuie.


Aplicatia, care este gazduita pe www.asfromania.ro, ofera consumatorilor de produse financiare non-bancare, participanti in sistemul de pensii administrate privat - Pilonul II, o solutie automatizata modernasi transparenta, prin intermediul careia administratorii fondurilor de pensii private pot interactiona direct cu proprii participanti.

Media timpului de raspuns pentru solicitarilesolutionate a fost de aproximativ 4 zile, cu mult sub timpul maxim de raspuns, care este de 10 zile, conform ASF.

Cei care doresc sa afle la ce fond de pensii administrat privat contribuie pot accesa gratuit aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!".

In Romania erau autorizate la sfarsitul lunii decembrie 2020 un numar de sapte fonduri private de pensii obligatorii (Pilon II).

Activele totale administrate de cele sapte fonduri erau de 75,1 miliarde de lei la sfarsitul lunii decembrie 2020, in crestere cu 21,2% fata de luna decembrie 2019. Numarul total de participanti in cele sapte fonduri era de 7,63 milioane la sfarsitul lunii decembrie 2020, iar contributia medie lunara a acestora la fondurile private de pensii obligatorii era de 184,97 lei/luna.

Sursa foto: ASF / Facebook