1asig.ro
1asig.ro

AIR Worldwide pune la dispozitia asiguratorilor baza de date CEDE

5 min. / 1.540 cuvinte
AIR Worldwide, companie specializata in modelarea catastrofelor, a pus la dispozitia asiguratorilor baza sa de date CEDE (Catastrophe Exposure Data Exchange), informeaza Reinsurance News. CEDE este o baza standard de date deschise, care a fost dezvoltata de catre AIR pentru a facilita schimbul de date si pentru a incuraja dezvoltarea modelelor.

PROMO


Potrivit sursei citate, AIR Worldwide incurajeaza de mult timp standardele deschise, dezvoltand, in 1993, UNICEDE, un format de date acceptat la nivel global pentru standardizarea schimbului de date la nivelul industriei de asigurari.

"Aplaudam decizia AIR de a face din CEDE un standard deschis, dar si pentru sustinerea eforturilor de incurajare a standardelor de date deschise si transparente in industria de asigurari. Eficienta e esentiala pe o piata competitiva - un standard deschis reduce frictiunea, faciliteaza transferul de date cu partenerii nostri comerciali si incurajeaza utilizarea tehnologiei analytics de catre toate partile implicate, optimizand, in cele din urma, serviciile catre clientii nostri", a declarat Sean RINGSTED - Chief Risk Officer, Chubb.

"Schema de date de expunere conceputa de AIR face parte dintr-un apel mai larg al industriei pentru formate de date deschise si transparente. Suntem mandri ca facem parte din solutie, oferind un standard de date deschise. Detinerea unui standard de date deschise va permite industriei sa adopte acest format de date comun si sa transfere mai usor datele de expunere in lantul valoric al asigurarilor", a explicat Bill CHURNEY - President, AIR Worldwide.

"Renaissance Re a fost un sustinator puternic al accesului crescut la date de expunere, pentru a construi o lume mai rezistenta la riscuri. Recunoastem angajamentul AIR pentru standardele de date deschise in ultimele trei decenii si salutam aceasta evolutie ulterioara in eforturile lor continue de a face transferul de date cat mai simplu posibil. Pe masura ce nevoile digitale ale pietei evolueaza, exista o recunoastere in intreaga industrie, conform careia de standardele de date deschise beneficiaza toata lumea, iar abordarile open source, cum ar fi cea conceputa de AIR, facilitieaza interactiunile comerciale mai bogate", a punctat si Ian BRANAGAN - EVP Group Chief Risk Officer, Renaissance Re.

1.009 accesari