Distinctii multiple pentru companiile VIG din Cehia

Tweet
Companiile membre ale VIENNA Insurance Group active pe piata din Republica Ceha - KOOPERATIVA si CPP - Ceska podnikatelska pojistovna au obtinut primele doua pozitii la patru categorii principale, in cadrul sondajului care desemneaza "Asiguratorul Anului", realizat de Asociatia Ceha a Brokerilor de Asigurare.

Astfel, CPP a obtinut prima pozitie la categoriile "asigurari de persoane", "asigurari industriale" si "asigurari auto", compania fiind urmata pe a doua pozitie de KOOPERATIVA. Pozitiile au fost inversate la categoria "asigurari de viata", unde KOOPERATIVA a fost cea mai votata companie. Tot la categoria "asigurari de viata", a patra pozitie a revenit celei de-e treia societati membre VIG, asiguratorul bancassurance Pojistovna Ceske sporitelny.

Totodata, in cadrul sondajului "Zlata koruna" - sondaj in care 365 de experti locali au desemnat cele mai performante produse financiare, KOOPERAIVA a ocupat prima pozitie la categoriile "companii de asigurari", "asigurari generale" si "inovatia anului". Totodata, KOOPERATIVA a ocupat a treia pozitie la categoriile "asigurari de viata" si "CSR". CPP a ocupat a doua pozitie la categoria "companii de asigurari", in vreme ce Pojistovna Ceske sporitelny a ocupat pozitia a doua la categoria "asigurari de viata".

"Sutem incantati de faptul ca activitatea de succes a companiilor noastre din Cehia aduce distinctii importante din partea unor profesionisti in industrie", a declarat Elisabeth STADLER, CEO al VIG, responsabil pentru piata din Republica Ceha.

"Premiile se datoreaza angajamentului echipei noastre din Republica Ceha", a continuat aceasta punctand asupra importantei capitalei Cehiei pentru activitatea VIG, "Praga devenind pentru noi, a doua casa".

VIG a intrat pe piata din Cehoslovacia in anul 1990 si in prezent detine trei companii: KOOPERATIVA, CPP - Ceska podnikatelska pojistovna si asiguratorul bancassurance Pojistovna Ceske sporitelny. Cumulat, cele trei societati au raportat un volum de PBS de 1,6 miliarde euro in anul 2017, cu 5% mai mult decat in anul precedent - echivalentul unei cote de piata de 32,3%. Din acest punct de vedere, VIG este cel mai mare grup de asigurare care opereaza pe piata din Cehia. Dinamici pozitive au fost raportate si in 2018, in primele trei luni ale anului valoarea agregata a PBS majorandu-se cu 8,8% pana la 465,3 milioane euro.

Amintim faptul ca, conform programului de management `Agenda 2020', grupul austriac va fuziona companiile Pojistovna Ceske sporitelny si KOOPERATIVA, cu efect din 1 ianuarie 2019, in vederea dezvoltarii activitatii de bancassurance pe toate liniile de business, nu doar pe segmentul de asigurari de viata (detalii aici).

Capitala Cehiei are o importanta deosebita pentru Vienna Insurance Group, asiguratorul fiind listat atat la Bursa de la Viena, cat si la Praga. Totodata, compania de reasigurare a grupului (VIG Re), dar si cea de asistenta (Global Assistance) - au sediul central la Praga.