HANNOVER Re va depasi obiectivul de profit pentru 2017 cu 150 milioane euro

Tweet
HANNOVER Re, al treilea cel mai mare reasigurator din lume dupa volumul de prime brute subscrise, a anuntat ca obiectivul de profit pentru anul 2017 urmeaza a fi depasit cu circa 150 milioane euro. Astfel, potrivit reprezentantilor reasiguratorului, profitul net la 31 decembrie 2017 urmeaza a se situa la circa 950 milioane euro, fata de 800 milioane euro - cat o reprezenta obiectivul declarat anterior.

"Chiar daca acest rezultat este unul inferior celui inregistrat cu un an inainte (n.red: profitul net al HANNOVER Re s-a situat la 1,17 miliarde euro in 2016), poate fi totusi considerat satisfacator daca tinem cont de faptul ca 2017 a fost un an dominat de evenimente naturale catastrofale care au generat pierderi asigurate sustantiale, de peste 100 miliarde dolari", a spus lrich WALLIN, CEO-ul HANNOVER Re.

Totodata, reprezentantii reasiguratorului au mentionat ca, in ceea ce priveste valoarea primelor brute subscrise, se asteapta la o crestere de circa 9%, "in concordanta cu obiectivele". In ceea ce priveste randamentul investitiilor, compania viza un procent de 3%, dar si acest obiectiv va fi depasit, grupul german de reasigurari revizuind estimarea anterioara la 3,8%. Referitor la dividentele pentru anul 2017, valoarea per actiune se va situa la o valoare similara cu cea din 2016, de 5 euro per actiune.

In ceea ce priveste reinnoirile de la 1 ianuarie, dintr-un volum total de PBS de 7,13 miliarde euro (PBS aferente reasigurarilor traditionale pe segmentul property-casualty, fiind exclus business-ul facultativ si reasigurarile structurate), un volum de tratate in valoare de 4,65 miliarde euro era disponibil pentru reinnoire. Din acest volum, 4,29 miliarde euro a fost reinnoint, in timp ce, un volum de 610 milioane euro a fost fie anulat, fie reinnoit intr-o noua forma. Astfel, incluzand 711 milioane ero - tratate noi sau modificari modificari de cote sau de tarife, volumul de business cu ocazia reinnoirilor de la 1 ianuarie 2018 a totalizat 5,25 miliarde euro, in crestere cu 12,7% fata de ianuarie 2017.

"Rezultatul sezonului de reinnoiri ale tratatelor constituie o etapa importanta in vederea atigerii obiectivelor pentru 2018", a punctat WALLIN.

Pentru anul 2018, reasiguratorul german estimeaza o majorare a volumului de PBS cu o singura cifra, un randamentinvestitional de 2,7%, respectiv un venit net de 1 miliard euro, cu conditia ca valoarea pierderilor mari sa nu depaseasca valoarea bugetata de 825 milioane euro, iar in ceea ce priveste piata de capital, aceasta sa nu aiba o evolutie neprevazuta.