1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Zurich Insurance: crestere cu 25% a profitului operational in prima jumatate a anului 2022

Zurich Insurance Group a raportat o crestere de 25% a profitului operational in primul semestru si ca este pe cale sa isi depaseasca toate obiectivele pentru 2022.

Abilitatea companiei de a-si depasi obiectivele financiare pe trei ani, in pofida pandemiei COVID-19 si a razboiului din Ucraina, "ne da o mare incredere ca putem face fata unor lucruri neasteptate, fara precedent si totusi sa obtinem rezultate", a declarat directorul general Mario Greco pentru Reuters.

Asiguratorul va stabili noi obiective pe trei ani in cursul acestui an, care vor fi probabil mai provocatoare. Unele s-ar putea concentra pe parametri diferiti, a spus Greco.

Profitul operational a ajuns la 3,39 miliarde de dolari, atat in asigurarile generale, cat si cele de viata.

Asiguratorii se confrunta cu performante slabe ale investitiilor din cauza scaderii randamentelor cauzate de razboiul din Ucraina, iar presiunile inflationiste afectand bugetele clientilor. Cu toate acestea, cresterea primelor a ajutat divizia de asigurari comerciale.

Divizia de property a Zurich a inregistrat in primul semestru o rata combinata - o masura a profitabilitatii subscrierii in care un nivel sub 100% indica un profit - de 91,9%, un nivel record, datorita preturilor mai mari si a cererilor de despagubiri mai mici pentru catastrofe naturale si intemperii.