1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Zodia Asigurarilor - Cat de ...

Zodia Asigurarilor - Cat de pregatiti suntem pentru fenomenele meteo extreme?

De la valuri de caldura extrema la furtuni violente cu precipitatii abundente, fenomenele meteo extreme afecteaza intreaga Europa, iar Romania nu face exceptie. Codurile portocalii si rosii de vreme extrema aduc cu ele, din ce in ce mai multe inundatii. Desi guvernul a alocat noi fonduri pentru sprijinirea celor care sunt afectati de inundatii, de alunecari de teren sau de alte fenomene meteo periculoase, specialistii sunt de parere ca aceste fonduri nu vor putea acoperi in totalitate daunele produse. Cu exceptia masurilor pe care le ia statul, oare cat de pregatiti sunt romanii pentru astfel de riscuri? Despre fenomene extreme, riscuri si asigurari, am vorbit cu Alexandru CIUNCAN, Director General, UNSAR, in cadrul emisiunii "Zodia Asigurarilor" de la Canal 33.

"Ajutoarele de urgenta, sunt menite sa-i ajute pe oamenii afectati de inundatii, sa isi procure alimente pe termen scurt si sa isi gaseasca o locuinta, un loc in care sa stea cateva zile. Sumele respective, nu ii pot ajuta sa isi reconstruiasca locuinta, deoarece sunt insuficiente, iar in mod evident, in aceasta situatie putem intelege rolul unei asigurari", a precizat Alexandru CIUNCAN, in deschidere.

Incendiul ramane riscul major, de care romanii se tem ca le-ar putea afecta locuintele, insa ce ne poti spune despre celelalte riscuri?

"In fiecare an, impreuna cu partenerii nostrii de la IRES, derulam cercetari sociologice,care ne arata ca romanii se tem in proportie de 56% de incendii, 53% de furtuni si vijelii, 50% cutremure si asa mai departe. Un aspect important, il reprezinta sursa de informare, atunci cand ne decidem sa facem o asigurare, iar televiziunea si internetul au o pondere covarsitoare. Anul trecut, in a doua jumatate a anului, 74% dintre respondenti spuneau ca sunt mai interesati de protectia financiara oferita de asigurarile de locuinta, cu 3 puncte procentuale mai mult decat in in 2020", a raspuns Alexandru CIUNCAN.

Cat plateste industria romaneasca de asigurari, pe zi, ca despagubiri?

"Daca ne uitam in 2021, in fiecare zi calendaristica s-au platit aproximativ 3,7 milioane de euro despagubiri, vorbim despre despagubiri, despre fonduri care sunt alocate oamenilor si companiilor, platite sub forma de despagubiri in fiecare zi calendaristica la nivelul anului 2021. Daca ne uitam la asigurarile de viata, exista anul trecut aproximativ 382 de mii de polite de asigurare de sanatate in vigoare. Veti spune ca sunt aproximativ 382 de mii de romani care sunt asigurati, ei bine sunt mult mai multi, pentru ca multe, foarte multe dintre aceste polite, sunt polite de grup, adica acopera mai mult de o persoana. De exemplu, companiile opteaza pentru acest tip de produs, incheie o singura polita pentru toti angajatii", a declarat Alexandru CIUNCAN.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 in fiecare joi, de la ora 17.00 si pe YouTube.

De asemenea, emisiunea mai poate fi urmarita si pe pagina de Facebook dedicata ei. Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate sub sigla XPRIMM TV, va invitam sa va abonati la canalul XPRIMM de pe YouTube.