1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ziua Marinei Romane - 120 de ani ...

Ziua Marinei Romane - 120 de ani de la prima sarbatorire

Sarbatorita pentru prima data pe data de 15 august 1902, la bordul crucisatorului "Elisabeta", Ziua Marinei Romane a ajuns anul acesta la cea de-a 120-a aniversare. De la un an la altul, sarbatoarea marinarilor s-a dezvoltat prin imbinarea elementelor traditionale marinaresti cu aspectele diferitelor etape de dezvoltare ale Marinei Militare Romane.

Anul acesta, Fortele Navale Romane organizeaza numeroase evenimente la Constanta, centrul de greutate al manifestarilor, precum si la Mangalia, Braila, Tulcea, Galati, Bucuresti si Bicaz, transmite Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Astfel, litoralul ramane destinatia preferata a romanilor in minivacanta de Sfanta Maria, iar Politia Constanta se asteapta la ambuteaje, pe ruta Constanta - Mangalia, in special in zonele Eforie Nord si intersectia Agigea-Techirghiol.

Fii #treazlavolan! Imparte drumul!

Indiferent cu ce te deplasezi - fiie ca mergi cu masina, cu trotineta, cu motocicleta, cu bicicleta sau pe jos, fii responsabil, respecta regulile de circulatie si imparte drumul in siguranta cu ceilalti participanti la traffic.

Viteza reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave in Romania, ponderea sa in statisticile anuale de profil fiind de aproximativ 20% din total. De retinut este faptul ca, in ultimii 10 ani (perioada 2011 - 2020), viteza a provocat, in medie, un sfert din numarul total al persoanelor decedate in accidente si, de asemenea, 23% din numarul persoanelor ranite grav, mare parte dintre acestea ramanand cu sechele posttraumatice severe.

Desi legislatia nu stabileste clar o distanta care trebuie mentinuta fata de masina din fata, se recomanda ca distanta fata de autovehiculul din fata sa fie una suficienta astfel incat sa se evite eventualele coliziuni produse in urma unor reduceri ale vitezei sau a unor franari bruste.

In cadrul editiei din acest an a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! le amintim tuturor de responsabilitatile pe care le au in trafic. Fii alaturi de noi. Fii #treazlavolan, un #pietontreaz, #treazpebicicleta, #treazpemotocicleta si #treazpetrotineta.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro si AutoStiri.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro. Vrei sa te alaturi campaniei? Da-ne follow pe social media:

- Facebook: Facebook.com/treazlavolan si Grupul Treazlavolan

- Instagram: Instagram.com/treazlavolan

- TikTok: https://www.tiktok.com/@treazlavolan

Sursa foto: Fortele Navale Romane - Antrenament general pentru Ziua Marinei Romane, in portul militar Constanta