1asig.ro
1asig.ro

ZURICH, parteneriat cu UNICEF, pentru a stimula bunastarea mentala in randul adolescentilor din intreaga lume

5 min. / 1.540 cuvinte

Z ZURICH Foundation a incheiat un parteneriat pe o perioada de trei ani cu UNICEF, pentru a promova bunastarea mentala in randul tinerilor din intreaga lume, prin intermediul unei campanii de comunicare care va fi implementata la nivel global, noteaza Insurance Business Mag.

Potrivit ZURICH, se estimeaza ca 1 din 7 adolescenti cu varste cuprinse intre 10 si 19 ani traieste cu o tulburare mentala diagnosticata. Adolescenta poate fi o perioada de risc sporit pentru dezvoltarea unor afectiuni legate de sanatatea mentala, cum ar fi anxietatea si depresia, dar, de asemenea, e o perioada critica a vietii si pentru stabilirea unor modele de comportament sanatos, dar si de invatare sociala si emotionala, care poate aduce beneficii pe tot parcursul vietii.

Parteneriatul dintre Z ZURICH Foundation si UNICEF isi propune sa aduca beneficii pentru 400.000 de adolescenti si 150.000 de ingrijitori din 7 tari, oferindu-le acestora informatii, abilitati si strategii privind ingrijirea bunastarii lor mentale si a celorlalti.

Totodata, Z ZURICH Foundation va sprijini o campanie globala de comunicare cu un public tinta de 30 de milioane de persoane din intreaga lume, care va promova conversatii si conexiuni pozitive care sa creasca gradul de constientizare, cunoastere si actiune in ceea ce priveste bunastarea mentala. 

"Lansam o miscare globala care are in vedere o lume in care fiecare tanar este sprijinit pentru a obtine o bunastare mentala pozitiva. Aceasta este o provocare tot mai mare si vitala. Lucrand impreuna, putem schimba cursul lucrurilor si putem ajuta multi tineri sa isi realizeze potentialul. Alaturati-va noua", este indemnul lansat de Gary SHAUGHNESSY - Chair, Z ZURICH Foundation.

ZURICH sustine ca promovarea bunastarii mentale in randul tinerilor si al celor care ii ingrijesc e cruciala pentru a reduce povara in crestere a tulburarilor mentale. Cu toate acestea, in ciuda constientizarii in crestere a efectelor negative si a costurilor financiare ale afectiunilor legate de sanatatea mentala asupra vietilor si comunitatilor, ZURICH a explicat ca persista lacune mari in materie de investitii, in special in ceea ce priveste programele de promovare si prevenire.

Parteneriatul urmareste sa creeze o coalitie de lideri din sectorul public si cel privat, care sunt dispusi sa ia masuri pentru a promova bunastarea mentala pozitiva a tinerilor, inclusiv extinderea programelor pilot prin intermediul parteneriatului si sprijinirea actiunilor de advocacy la nivel global si local cu privire la importanta investitiilor in promovarea sanatatii mentale pentru adolescenti.

"O sanatate mentala pozitiva ne ajuta sa gandim, sa invatam si sa ne construim viata. Dar, pentru prea multi tineri, suferinta psihosociala perturba viata de zi cu zi, are un impact negativ asupra sanatatii lor si le impiedica dezvoltarea. Pandemia COVID-19 nu a facut decat sa sporeasca presiunile asupra tinerilor si familiilor lor, punand in pericol sanatatea mentala a unei intregi generatii. Prin acest parteneriat, dam startul unui raspuns urgent la o criza pe care lumea nu isi poate permite sa o lase uitata si subfinantata", subliniaza Charlotte Petri GORNITZKA - Deputy Executive Director for Partnerships, UNICEF.

Campania globala sustinuta de parteneriatul Z ZURICH Foundation-UNICEF va fi lansata la inceputul lunii octombrie, in perioada premergatoare Zilei Mondiale a Sanatatii Mentale. Programele sustinute de acest parteneriat vor incepe in Vietnam, Mexic, Indonezia, Nepal, Columbia, Ecuador si Maldive.

 

829 accesari