1asig.ro
1asig.ro

ZURICH Insurance Group a achizitionat 80% din compania indoneziana ADIRA Insurance

5 min. / 1.540 cuvinte
ZURICH Insurance Group a finalizat achizitia a 80% din compania indoneziana Asuransi Adira Dinamika (ADIRA Insurance) - asigurator specializat pe segmentul Property & Casualty. Aceasta achizitie, care a fost anuntata in septembrie 2018, va face ca grupul elvetian sa devina cel mai mare asigurator global Property & Casualty din Indonezia.

PROMO


Ca parte a tranzactiei, ZURICH Insurance Group a fost de acord sa achizitioneze cota de 80% din ADIRA Insurance de la Bank Danamon Indonesia si un stakeholder minoritar, al carui nume nu a fost dezvaluit, pentru o suma de cel putin 414 milioane de dolari (valoare la data semnarii procesului de achizitie). Bank Danamon va ramane cu o cota de 20% din ADIRA Insurance.

Infiintata in 1996, ADIRA Insurance este unul dintre cei mai importanti 10 asiguratori Property & Casualty din Indonezia, iar anul trecut a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 170,4 milioane de dolari. Tranzactia presupune si acorduri de distributie pe termen lung cu Bank Danamon, una dintre cele mai importante cinci banci locale, si ADIRA Finance, furnizor important de solutii auto pe piata locala.

"Economia in crestere a Indoneziei, dezvoltarea rapida a clasei mijlocii si un grad scazut de penetrare prin asigurare reprezinta oportunitati importante. Achizitionand ADIRA Insurance, ilustram, din nou, strategia noastra de a obtine pozitii de crestere pe piete atractive si ne consolidam si canalele de distributie", arata Jack HOWELL - CEO & Executive Committee Member, ZURICH Insurance Asia Pacific.

In iunie 2019, ZURICH Insurance Group a finalizat si achizitia OnePath Life - o linie de asigurari de viata detinuta, in Australia, de ANZ -, tranzactia fiind realizata in schimbul sumei de 1,93 miliarde de dolari. Procedurile de achizitie fusesera demarate in decembrie 2017, ZURICH sperand ca astfel sa devina un asigurator important de viata pe segmentul retail din piata australiana.

492 accesari