1asig.ro
1asig.ro

World InsurTech Report 2021: Jumatate dintre clienti ar lua in considerare o asigurare de la jucatorii digitali din piata

5 min. / 1.540 cuvinte

Un nou studiu publicat de CAPGEMINI si EFMA - si citat de Reinsurance News -, noteaza ca, pentru prima data, 50% dintre consumatorii de asigurari sunt dispusi sa ia in considerare o acoperire prin asigurare de la jucatorii digitali din noua era, in vreme ce operatorii traditionali cauta parteneriate strategice pentru a ramane competitivi.

PROMO


World InsurTech Report 2021 subliniaza ca atat companiile InsurTech, cat si marii jucatori din tehnologie profita de intrarile semnificative de capital pentru a stimula dezvoltarea tehnologica si pentru a alimenta inovatia, punand presiune asupra jucatorilor traditionali.

Multi considera ca jucatorii digitali din noua era ofera un grad mai mare de personalizare si pun accent pe experienta oferita clientilor si, in acest context, asiguratorii cauta tot mai mult sa incheie parteneriate sau sa achizitioneze companii InsurTech.

Potrivit raportului, in perioada 2018 - 2020, cele mai mari 5 companii tehnologice si un mare producator auto care ofera servicii de asigurare au adaugat de aproape 2,5 ori mai mult decat capitalizarea totala de piata a celor mai mari 30 de asiguratori la nivel global in 2021. Mai mult, pana la sfarsitul anului trecut, capitalizarea totala de piata a companiilor InsurTech listate a depasit pragul de 22 miliarde USD.

"Industria de asigurari evolueaza, iar cuvantul cheie pentru viitorul sau este modularitatea. Asiguratorii trebuie sa fie pregatiti sa abordeze o gama larga de scenarii viitoare. Ofertele, sistemele si structurile organizationale modulare vor fi indispensabile pentru a crea o schimbare de valoare solida si receptiva. In anii urmatori, jucatorii din industrie vor fi definiti de puterea lor in cadrul unui lant valoric hiperspecializat, iar asiguratorii vor deveni din ce in ce mai mult orchestratori", spune Anirban BOSE - CEO, CAPGEMINI Financial Services & Group Executive Board Member.

"Pe masura ce asiguratorii traditionali isi extind ecosistemele pentru a ramane competitivi, acestia trebuie sa ia din ce in ce mai mult in considerare valoarea care poate fi obtinuta prin intermediul partenerilor de incredere, inclusiv companii BigTech, InsurTech, precum si jucatori netraditionali, cum ar fi producatorii de echipamente originale (OEMs). Statisticile sugereaza in mod clar ca aceasta crestere exponentiala a InsurTech este aici pentru a ramane, astfel incat furnizarea de servicii superioare de ingrijire a clientilor e esentiala. Succesul viitor in acest sector va depinde de capacitatile existente ale jucatorilor in intregul lant valoric, de dorinta de a investi si de dorinta de a detine relatia cu clientii", puncteaza si John BERRY - CEO, EFMA.

World InsurTech Report 2021 este disponibil AICI

 

1.189 accesari