1asig.ro
1asig.ro

Wolfgang HAJEK - CFO, ASIROM VIG


Wolfgang HAJEK Incepand cu luna martie 2019, societatea Asigurarea Romaneasca - ASIROM Vienna Insurance Group il anunta in functia de CFO - Chief Financial Officer pe austriacul Wolfgang HAJEK. Numirea noului Membru al echipei ASIROM este deja supusa spre aprobare Autoritatii de Supraveghere Financiara

Conform cerintelor legale, Wolfgang HAJEK isi va incepe exercitarea functiei doar dupa obtinerea deciziei de aprobare emisa de catre ASF.

Practic, Wolfgang HAJEK il inlocuieste pe Dan GATAIANTU - fost membru al Directoratului ASIROM VIG din iulie 2016 si CFO.

Wolfgang HAJEK are experienta in cadrul grupului Vienna Insurance Group, ocupand pozitii de management, precum Membrul in Consiliul de Conducere al VIG Asset Management A.S. din Praga si Director Adjunct al VIG Affiliated Companies din Viena.

"Cunostintele sale solide in domeniul financiar, precum si buna intelegere a practicilor si modului de lucru din cadrul grupului Vienna Insurance Group, vor contribui la completarea cu succes a echipei de conducere ASIROM VIG", a transmis compania.

"Sunt bucuros sa ma alatur echipei ASIROM si imi doresc sa pot fi un liant puternic intre ASIROM si Vienna Insurance Group. In calitate de CFO imi voi concentra atentia si knowhow-ul pe profitabilitate si stabilitate financiara, precum si spre a lucra alaturi de colegii mei si intreaga echipa pentru a oferi cele mai bune servicii si produse clientilor nostri. Managementul Asirom este dornic sa-si continue drumul spre o crestere profitabila si inovatie", afirma Wolfgang HAJEK.

In responsabilitatea noului CFO vor fi departamenele Financiar si Contabilitate, Controlling, Managementul Activelor si Reasigurare.

ASIROM VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurari de pe piata, cu experienta de peste 25 de ani in Romania. Compania are o retea nationala de 138 de agentii, 1.900 de agenti activi si numerosi parteneri externi.

ASIROM face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 200 de ani de experienta in domeniul financiar si lider pe piata asigurarilor, atat in Austria, cat si in Europa Centrala si de Est. VIG gestioneaza 50 de companii de asigurari din 25 de tari si are peste 25.000 de angajati. Grupul are cel mai bun rating in indicele ATX pe piata bursiera austriaca si este, de asemenea, listat la Bursa de Valori din Praga.
Publicat pe 22.03.2019