1asig.ro

Which?: Aproape 50% dintre asiguratorii britanici au retras de la vanzare politele travel, pe fondul pandemiei COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Aproximativ 50% dintre companiile britanice de asigurari au retras de la vanzare asigurarile de calatorie, pe fondul pandemiei COVID-19, arata un studiu recent realizat de Which?, o platforma britanica extrem de populara in randul consumatorilor.

PROMO


In acest sens, Which? a contactat 75 de furnizori de asigurari, pentru a afla daca si cum si-au modificat politele de calatorie in contextul pandemiei COVID-19. Studiul Which? a dezvaluit ca 31 de asiguratori, printre care si companii de renume, precum Aviva, LV= si Direct Line, au suspendat temporar vanzarea de polite travel pentru noii clienti. Alte 13 companii, printre care si AXA, Saga si Staysure, au modificat asigurarile de calatorie, adaugand mai multe restrictii.

Clientii existenti, care si-au rezervat deja calatoriile si au achizionat asigurari travel inainte de izbucnirea pandemiei COVID-19 sau inainte ca asiguratorii sa modifice termenii de acoperire si excludere din politele de calatorie, ar trebui sa poata solicita eventuale daune pentru costuri nerambursabile ale vacantelor sau planurilor de calatorie anulate pe fondul coronavirusului, arata Which?. Cu toate acestea, pentru clientii noi, care doresc sa achizitioneze o noua acoperire prin asigurare pentru o vacanta viitoare, exista doar un grup destul de mic de furnizori de asigurari travel.

Totodata, Which? isi exprima ingrijorarea si cu privire la faptul ca unele companii de asigurari ar trata mai putin corect consumatorii afectati, intr-un fel sau altul de COVID-19, folosind excluderi putin cunoscute din contractele de asigurare pentru a respinge solicitarile de despagubire. Which? recunoaste tensiunea ce apasa pe umerii industriei de asigurari travel, insa subliniaza ca numarul mare de schimbari bruste in politele de calatorie, precum si raspunsurile inconsecvente oferite de unii furnizori ar putea crea confuzie in randul consumatorilor, acestia fiind in pericolul de a calatori fara asigurare sau de a renunta complet la planurile de calatorie.

In acest context, Which? le solicita asiguratorilor sa lucreze indeaproape si la un nivel mult mai amplu cu guvernul si cu industria travel, pentru a se asigura ca turistii nu au probleme in a gasi acoperire adecvata, in conditiile in care industria travel depinde de persoanele care au increderea ca, in cazul unei urgente, sunt acoperite prin asigurare. De asemenea, Which? le recomanda tuturor celor care achizitioneaza, in aceste momente, polite de calatorie sa verifice cu atentie - inainte de achizitionarea politei inainte de rezervarea unei vacante si asigurarea acesteia cu o polita multianuala -, detaliile si excluderile prevazute in contractul de asigurare.

"Coronavirusul a avut un impact urias pe piata asigurarilor de calatorie si zeci de furnizori fie au modificat politele, fie le-au retras complet de la vanzare, iar acest lucru creeaza confuzie si incertitudine in randul consumatorilor, care se gandesc ca, in aceste circumstante, pur si simplu nu mai pot face planuri pentru calatorii viitoare. Guvernul, companiile de asigurari si industria travel trebuie sa lucreze impreuna pentru a face fata provocarii imense pe care o presupune coronavirusul, dar si pentru a se asigura ca oamenii se simt sufficient de increzatori incat sa calatoreasca, stiind ca vor fi acoperiti printr-o polita de asiigurare", a declarat Gareth SHAW - Head of Money, Which?.

400 accesari