1asig.ro
1asig.ro

Viteza a generat 17% din accidentele rutiere grave din primele 5 luni ale anului 2019

5 min. / 1.540 cuvinte
La nivelul intregii tari, Politia Romana deruleaza o actiune de prevenire a accidentelor rutiere. Conform IGPR, in primele 5 luni din 2019, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave inregistrate in tara noastra.

PROMO


Timp de trei zile (28-30 iunie a.c.), toate radarele sunt scoase pe sosele si autostrazi, pentru depistarea celor care depasesc viteza legala. Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale si cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe langa acestea, se vor utiliza si aparatele etilotest, etilometru si drugtest, pentru depistarea si sanctionarea celor aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

IGPR precizeaza ca, in primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave inregistrate in tara noastra, ocupand locul trei in ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai putine decat in perioada similara a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai putine decat in perioada similara a anului trecut) si ranirea grava a altor 499 (cu 119 mai putine decat in perioada similara a anului trecut).

FII TREAZ LA VOLAN!

In acesta vara, pentru al patrulea an consecutiv, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor aduce in dezbatere importanta sigurantei rutiere in Romania in cadrul campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!". Aceasta editie se va desfasura intre 10 iulie si 10 septembrie 2019, se va concentra pe atragerea atentiei asupra pericolului oboselii la volan.

Lansat pentru prima data in vara anului 2016, proiectul are ca obiectiv cresterea sigurantei rutiere in Romania si cresterea gradului de informare a tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie, indisciplina sau atitudini si actiuni ce le pot pune viata in pericol.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si pe pagina de Facebook @treazlavolan.

799 accesari