1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Visa colaboreaza cu companii de asigurari pentru digitalizarea platii despagubirilor

Situatiile de urgenta, precum accidentele auto sau dezastrele naturale, apar atunci cand oamenii se asteapta cel mai putin, iar cei implicati nu sunt pregatiti pentru a completa formulare de asigurare, a confirma estimarea daunei si a plati reparatiile auto sau cheltuielile medicale. In astfel de momente, accesul rapid la fonduri este esential.

Visa si-a luat angajamentul sa lucreze cu companiile de asigurari inovatoare pentru a imbunatati procedurile invechite si lente privind plata despagubirilor si a facilita accesul aproape in timp real la fonduri atunci cand indivizii, familiile si companiile au cel mai mult nevoie de acestea.

"Visa considera ca banii nu ar trebui sa fie un element de stres suplimentar in momente de criza si perioada de asteptare de sase pana la zece zile pentru a accesa banii din asigurare este depasita, frustranta si costisitoare pentru cei care au nevoie de bani", a declarat Bill SHELEY, Vicepresedinte senior, Global Head of Push Payments, Visa. "Fiind un brand global care se bucura de o incredere ridicata, Visa intelege ca increderea este fundamentala pentru industria de asigurari. Prin intermediul Visa Direct si al partenerilor si clientilor sai inovatori, Visa se afla in pozitia de a putea sprijini eficientizarea procesului de plata si de a oferi o experienta mai placuta oamenilor atunci cand acestia au cea mai mare nevoie."

Potrivit companiei, in situatia unui accident auto, oamenii s-ar putea afla in imposibilitatea de a astepta o plata de la compania de asigurari, in conditiile in care poate dura zile sau chiar saptamani pana cand fondurile devin disponibile. Cu Visa Direct, platforma de plati in timp real a Visa, clientii si partenerii Visa pot ajuta firmele de asigurare sa transfere rapid bani, prin intermediul cardului de debit direct, in contul bancar al unei persoane sau companii, fondurile fiind disponibile in timp real.

Visa lucreaza la facilitarea platilor in timp real efectuate de companiile de asigurari in parteneriat cu institutiile financiare si clientii acestora. Odata cu lansarea platilor pe polite de asigurare cu ajutorul Visa Direct, clientii PNC Bank si Erie Insurance pot alege acum sa primeasca in timp real sumele cuvenite ca despagubire direct in contul lor bancar. Visa lucreaza, de asemenea, cu InsurPAY dezvoltat de Invenger Technologies pentru a permite plati in timp real efectuate de compania de asigurari American Family.

La nivel global, servicii de plata precum SafeCharge impreuna cu inovatori precum Setoo si Peoples Payment Solutions impreuna cu TELUS Health lucreaza impreuna si utilizeaza Visa Direct pentru a face plata despagubirilor mai rapida si mai usoara.

Momentan, Visa nu colaboreaza cu asiguratori din Romania pentru plata daunelor, dar este foarte posibil in viitor, au spus reprezenatntii companiei pentru 1asig.ro.