1asig.ro
1asig.ro
Viorel VASILE: Noi trebuie sa ...

Viorel VASILE: Noi trebuie sa anticipam ce isi doreste clientul

5 min. / 1.540 cuvinte
"Per total, aceasta criza (provocata de pandemia de COVID-19, n. red.) a adus ceva bun asupra mentalitatii si perceptiei oamenilor si cred ca trebuie sa fim foarte atenti la ce-si doreste consumatorul, el fiind foarte atent la ceea ce cumpara", a declarat, pentru publicatiile XPRIMM, Viorel VASILE, CEO, SAFETY Broker.

PROMO


"Noi trebuie sa ne uitam la ceea ce vrea consumatorul. Daca el isi doreste sa achizitioneze politele online, va trebui sa i le dam online, daca vrea sa plateasca utilizand cardul, trebuie sa livram cu cardul, daca vrea sa i se duca polita acasa, i-o ducem acasa. Noi trebuie sa fim cu un pas inaintea dorintelor consumatorului. Asta este si reteta businessului de retail - te uiti ce vrea consumatorul si anticipezi si esti, astfel, cu un pas inaintea lui", a afirmat Viorel VASILE in cadrul emisiunii XPRIMM Time for Business "2020 - Un moment de relansare a pietei asigurarilor?".

El a mai spus ca, din fericire, brokerii reusesc mereu sa se adapteze la orice situatie, subliniind ca digitalizarea este trend-ul din aceasta perioada. "Noi am fost surprinsi in luna mai, cand impactul a fost destul de mare asupra business-ului, ca vanzarile online au urcat la circa 10% din total, fata de 7-8% anterior", a precizat CEO-ul SAFETY Broker.

"In afara de partea de online, vedem, cel putin la nivelul primului semestru, cresteri foarte mari pe partea de sanatate. Consumatorul nostru are nevoie de mai multa acoperire in ceea ce priveste sanatatea, iar daca ne uitam la tarile din jur vedem ca suntem deficitari la accest capitol. Un alt lucru pozitiv - vedem o crestere foarte mare pe partea de asigurari de garantii, de construnctii, montaje. Acesta este efectul faptului ca Guvernul a dat drumul la bani in piata si sunt in lucru investitiile mari", a afirmat Viorel VASILE.

Conform acestuia, piata de brokeraj se confrunta in prezent cu faptul ca nu sunt suficienti oameni pregatiti si cu o problema de adaptare legislativa, fiind necesare clarificari in ceea ce priveste IDD, legea PAID si legea RCA.

Mai multe declaratii gasiti in video de AICI.

Piata locala de brokeraj a inregistrat o crestere de 15% in primul trimestru din 2020, pana la 1,92 miliarde de lei, ajungand la un grad de intermediere de 65,1% din totalul industriei de asigurari, reiese din raportul publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

477 accesari