1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Vienna Insurance Group: ...

Vienna Insurance Group: Subscrierile au crescut cu peste 11% in T1 2022

Vienna Insurance Group a inregistrat, in primul trimestru al anului 2022, prime brute subscrise in valoare de 3,45 miliarde de euro, in crestere cu 11,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul (inainte de impozitare) a scazut usor, cu 3,3%, la 124 de milioane de euro.

Rata combinata s-a imbunatatit vizibil, cu 0,6 puncte procentuale, la 94,6%.

"Inca de anul trecut am reusit sa controlam efectele pandemiei asupra operatiunilor grupului, iar in 2022 am inregistrat un inceput de an foarte bun pe toate pietele si liniile de business. Acest lucru se reflecta in cresterea de doua cifre din primul trimestru al acestui an, care la acel moment nu ingloba inca efectele razboiului din Ucraina, declansat la sfarsitul lunii februarie. Din cauza mentinerii incertitudinilor in ceea ce priveste situatia din Ucraina si a efectelor de ordin economic greu de estimat pe termen lung, pentru restul anului financiar nu ne asteptam la o evolutie la fel de accelerata ca in primul trimestru. La nivelul grupului VIG, am luat masuri preventive in valoare de aproximativ 75 de milioane de euro. Principala noastra preocupare ramane legata de colegii din companiile din Ucraina, care in aceasta perioada extrem de dificila dau dovada de atitudine pozitiva si profesionalism, mentinand in mare masura operationale liniile de business in zonele mai putin afectate de razboi", a declarat Elisabeth STADLER, CEO al Vienna Insurance Group.

"La nivelul intregului an 2022 ne asteptam ca evolutia activitatii operationale sa ramana pozitiva, sustinuta de capitalizarea puternica, de modelul nostru de business diversificat si de masurile de optimizare implementate consecvent de-a lungul anilor", a adaugat Elisabeth STADLER.

Crestere a primelor pe toate liniile de business

Ca urmare a cresterii primelor cu 348 milioane de euro, volumul total al subscrierilor din primul trimestru al anului 2022 a inregistrat un avans semnificativ, de 11,2%, pana la 3,45 miliarde de euro. Subscrierile au crescut la nivelul tuturor liniilor de business si pietelor VIG. S-au inregistrat cresteri de doua cifre ale primelor pe segmentele RCA (+18,8%), proprietati si raspunderi (+15,2%) si asigurari de sanatate (+11,6%).

Avansul puternic a fost sustinut in special de evolutia de pe pietele din Republica Ceha (+103 milioane de euro) si din regiunea ECE extinsa (+148 milioane de euro), in special in Romania, Tarile Baltice, Serbia, Ucraina si Ungaria.

Profit in usoara scadere

Profitul inainte de impozitare a scazut cu 3,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, situandu-se la 123,8 milioane de euro, pe fondul masurilor preventive luate in contextul razboiului din Ucraina, care au dus la scaderea rezultatului financiar. Rezultatul financiar din primul trimestru al anului 2022 (excluzand companiile consolidate prin punere in echivalenta) a fost de 148,1 milioane de euro, in scadere cu 15,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul net a fost de 91,3 milioane de euro, in scadere cu 7,7% fata de primul trimestru al anului 2021.

Rata combinata s-a imbunatatit semnificativ

Costurile mai mici precum si scaderea ratei daunelor au condus la imbunatatirea semnificativa a ratei combinate pana la 94,6%, comparativ cu primul trimestru din 2021 (95,2%). Cele mai bune evolutii ale ratei combinate au fost inregistrate pe pietele din Austria, Republica Ceha si regiunea ECE Extinsa, in special in Bulgaria si Romania.

La 31 martie 2022, investitiile grupului VIG, incluzand numerarul si echivalentele in numerar, erau de 36,1 miliarde de euro.

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) este principalul grup de asigurari atat in Austria, cat si in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est (ECE). Grupul are o traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii, si este format din aproximativ 50 de companii din 30 de tari. Cei peste 25.000 de angajati ai VIG au grija de nevoile de zi cu zi ale celor peste 22 de milioane de clienti. Actiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994. Compania beneficiaza de rating A+ cu perspectiva stabila din partea reputatei agentii internationale de rating Standard & Poor's. VIG colaboreaza indeaproape cu Erste Group, cea mai mare banca de retail din Europa Centrala si de Est.

Disclaimer VIG: Acest comunicat de presa contine declaratii incluzand previziuni referitoare la evolutiile viitoare ale Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG). Aceste declaratii se bazeaza pe ipotezele actuale si prognozele conducerii. Schimbarile privind evolutia economica generala, conditiile viitoare de piata, pietele de capital si alte circumstante pot conduce la evenimente sau rezultate efective semnificativ diferite fata de aceste previziuni. VIG nu isi asuma nicio obligatie de a actualiza aceste previziuni sau de a le modifica pe baza evenimentelor si evolutiilor viitoare.