1asig.ro
1asig.ro

Victimele furtunii din Halkidiki erau asigurate la Gothaer

5 min. / 1.540 cuvinte
Cele trei victime ale furtunii din peninsula Halkidiki, Grecia, arau asigurate, printr-o polita de calatorie de grup, la compania Gothaer Asigurari Reasigurari, aceasta acoperind toate cheltuielile acoperite de polita travel, au declarat surse din piata pentru 1asig.ro.

PROMO


Astfel, Gothaer este asiguratorul si se ocupa de formalitatile si platile aferente contractului de asigurare - polita de asigurare pentru calatorii in strainatate GoTRAVEL, cu suma asigurata de 50.000 euro.

Este vorba de o familie aflata in vacanta in Grecia. Mama si copilul de 8 ani au decedat dupa ce acoperisul unui restaurant din Nea Plagia s-a prabusit din cauza unei furtuni extreme care a afectat nordul tarii, in timp ce tatal a fost ranit. In total, 7 persoane au decedat in seara zilei de 10 iulie a.c., din care 6 erau turisti straini.

Potrivit surselor citate, pana la acest moment, Gothaer a achitat deja suma de 10.000 euro. Cel mai probabil, aceasta suma include costurile cu repatrierea celor doua persoane decedate si repatrierea medicala a barbatului ranit, care a fost externat vineri.

Dosarul de dauna este in continuare deschis pentru a acoperi cheltuielile viitoare legate de acest eveniment tragic - inmormantare, respectiv spitalizare si tratament.

Asigurarea travel

Segmentul asigurarilor medicale de calatorie (travel) este pe un trend ascendent, datorita apetitului tot mai ridicat al turistilor pentru calatoriile in strainatate si probabil a constientizarii sporite a importantei unei astfel de asigurari.

Odata cu inceperea sezonului de vacante, asigurarea de calatorie revine in centrul atentiei, iar noi remarcam ca romanii inteleg cat de important este ca, in cazul unei calatorii in strainatate, eventualele probleme de sanatate sa fie acoperite prin asigurare, au spus, recent, reprezentantii companiei Gothaer Asigurari Reasigurari. Gasiti aici o scurta analiza a portofoliului Gothaer pe segmentul travel.

Asigurarea medicala de calatorie (travel) este un instrument de protectie pentru toti cei care calatoresc in strainatate in diverse scopuri, fie turistic, fie de business sau profesional.

In acoperirea standard a asigurarii medicale pentru calatorii in strainatate sunt acoperite costurile si cheltuielile medicale ca urmare a producerii unui accident sau a unei imbolnaviri imprevizibile in timpul calatoriei, inclusiv transportul medical de urgenta si cheltuielile de repatriere medicala sau repatriere in cazul decesului persoanei asigurate. La acestea se pot adauga clauze suplimentare.

Recent, in cadrul unei campanii de educatie financiara, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a distribuit Ghidul Asigurarilor de Calatorie unui numar de aproximativ 500 de persoane in cadrul Aeroportului International Henri Coanda din Bucuresti. Publicatia contine o serie de informatii utile cu privire la beneficiile si la necesitatea incheierii unei polite de asigurare de calatorie, precum si cu privire la tipurile de asigurari pe care consumatorii le au la dispozitie.

3.507 accesari