1asig.ro
1asig.ro
Valentin IONESCU (ASF): S-au ...

Valentin IONESCU (ASF): S-au inregistrat progrese in ceea ce priveste digitalizarea pentru piata de asigurari din Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
"In ultimele luni, s-au inregistrat progrese in materie de digitalizare pentru piata romaneasca de asigurari, asa cum am fi vazut in mod normal in cativa ani", a declarat Valentin IONESCU, Valentin IONESCU, Director Directia de Strategie si Stabilitate Financiara in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

PROMO


Potrivit analizelor, avantajele digitalizarii sunt: reducerea timpului, transparenta proceselor, siguranta, imbunatatirea experientei utilizatorului, reducerea costurilor si altele.

"Asigurarea cibernetica adauga valoare, creste rezilienta, scade impactul financiar. Asiguratorii, dar si intermediarii, trebuie stimulati sa isi evalueze riscurile cibernetice, dar si sa monitorizeze continuu mentinerea masurilor impotriva acestor riscuri. Odata cu digitalizarea asiguratorii si intermediarii trebuie sa ofere consultanta, inclusiv juridica, in ceea ce priveste produsele de asigurari", a precizat Valentin IONESCU, prezent joi la Conferinta Nationala a Brokerilor de Asigurari si Pensii - "Viitorul se intampla acum", organizata online de UNSICAR.

Potrivit acestuia, Autoritatea de Supraveghere Financiara asigura monitorizarea pietei asigurarilor pentru a identifica solutii tehnologice inovatoare, implementate de companiile de asigurari, pentru a raspunde contextului actual, caracterizat de criza generata de COVID-19, si pentru a respecta drepturile consumatorilor de produse de asigurare.

"In ultimele luni am dezvoltat aspectele digitalizarii, am incercat sa fim proactivi si flexibili, iar in acest moment pot spune ca fiecar ecompanie pe care noi o supraveghem este capabila sa transmita rapoartele doar in format electronic", a spus Directorul ASF.

Valentin IONESCU a mai precizat faptul ca site-ul web al grupului InsurTech HUB a fost actualizat constant si s-a mentinut o legatura stransa intre membrii InsurTech HUB si ASF. Zona de Fintech Hub de pe site-ul ASF a fost implementata, de asemenea, pentru a sustine noile tehnologii.

"Asteptam sa vedem o digitalizare de 100%. Nu sunt bariere mari in legislatia nostra cu privire la evolutia digitalizarii. Cand o companie vrea sa vina cu noi produse, bazate pe inovatie, trebuie sa discutam inainte, dar suntem foarte flexibili. In cele din urma, trebuie sa oferim protectie consumatorilor. Suntem pro digitalizare si suntem aici ca sa sustinem toate companiile, suntem flexibili", a mai declarat Valentin IONESCU in cadrul conferintei UNSICAR.

Cititi AICI mai multe declaratii de la cea de-a XV-a editie a Conferintei Nationale a Brokerilor de Asigurari si Pensii - "Viitorul se intampla acum", eveniment ce marcheaza si aniversarea a 20 de ani de activitate a asociatiei.

1.194 accesari