1asig.ro
1asig.ro

VIG in Romania: Profit brut de 3,3 milioane de euro in primele noua luni

5 min. / 1.540 cuvinte
Companiile de asigurari detinute in Romania de VIENNA Insurance Group - VIG au inregistrat, in primele noua luni din 2019, un profit inainte de impozitare de 3,3 milioane de euro, dupa ce in urma cu un an raportasera o pierdere totala de 72,2 milioane de euro, conform rezultatelor financiare preliminare anuntate, miercuri, de grupul austriac.

PROMO


VIG detine in Romania companiile de asigurari OMNIASIG, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life.

Totodata, rata combinata a daunei s-a imbunatatit in Romania (-3,1 puncte procentuale) datorita masurilor din segmentul asigurarilor de raspundere civila auto, de la 106,4%, la 103,4%.

Primele brute subscrise au insumat 342,1 milioane de euro in primele noua luni din 2019, marcand o scadere de 12,9%, insa aceasta scadere este mai mica decat cea publicata in rapoartele anterioare.

Aceasta scadere a fost influentata de reducerea business-ului pe segmentul RCA cu 65,8 milioane de euro (-50%), ca urmare a strategiei grupului. Astfel, valoarea subscrierilor RCA a ajuns la 64 milioane de euro dupa primele trei trimestre din acest an, de la 130 milioane de euro in urma cu un an.

La nivel de grup, volumul total al primelor a crescut cu 6,7% in primele noua luni din 2019, la 7,851 miliarde de euro, iar profitul grupului dupa impozitare si plata intereselor minoritare (profitul net) a crescut cu 9,5%, la 226,5 milioane de euro..1.247 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO