1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - dinamica si beneficiile creditelor comerciale

In cel mai recent episod din Zodia Asigurarilor am discutat despre succesul comercial, riscuri dar si despre solutiile care exista. Polita de asigurare a creantelor comerciale poate fi incheiata de catre orice companie care vinde bunuri sau presteaza servicii cu plata la termen catre persoane juridice, pentru a se proteja impotriva riscului de neincasare a creantelor comerciale.

De ce este nevoie de o astfel de asigurare? Sergiu COSTACHE, Presedinte, ApPA a discutat alaturi de Alina POPA, Director comercial, COFACE Romania despre creditele comerciale, beneficiile lor si despre ce bariere putem intampina.

Companiile se finanteaza preponderent cu aceste credite comerciale, poti sa ne spui care este dinamica acestora si cat era acum cinci ani, numarul mediu de zile in care se putea face plata, fata de numarul acutal?

"Discutam in primul rand de o pondere a creditarii comerciale mult mai mare in contextul din Romania, dar discutam si de un numar mediu de zile in care aceste creante sunt achitate intre parteneri si care este in continua crestere. Observam un trend ascendent in toti acesti ani, ajungandu-se pana in situatia in care in 2020 avem un termen mediu de incasare a creantelor per global economie de 117 zile, patru luni, ceea ce este dublu fata de anul 2010. Patru luni in medie, timp necesar pentru ca platile dintre companii sa se stinga", a raspuns Alina POPA.

Sa zicem ca am fost convins sa inchei o polita de asigurare a riscurilor comerciale, imi dau seama ca exista un risc de neplata si ca voi ma puteti ajuta in acest sens. Ce alte beneficii as mai putea avea?

"Vedem in randul antreprenorilor si al decidentilor din companii ca decizia de a face o asigurare vizeaza de cele mai multe ori activele fixe, activele tangibile. Ne gandim sa ne asiguram cladirile, sa ne asiguram stocul de marfa, sa ne asiguram masinile, dar realitatea structurilor bilantiere ne arata ca pana la urma creantele pot reprezenta o pondere chiar mai mare, depinzand si de domeniul de activitate, decat aceste active tangibile. In medie in Romania creantele comerciale reprezinta 40% din total activ al unei companii. Sunt convinsa ca exista o parte dintre antreprenori care au avut poate ghinionul sau pur si simplu s-a intamplat, sa aiba pierderi dintr-o creanta neincasata si cunosc ce presupune aceasta situatie", a mentionat Alina POPA.

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari, adresandu-se publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 TV in fiecare joi de la ora 17.00 si pe canalul YouTube al televiziunii.

De asemenea, emisiunea poate fi vazuta si pe paginile de Facebook ale XPRIMM

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati la canalul YouTube al XPRIMM.