1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Stefan PRIGOREANU: "Fenomenul ASTRA va fi absorbit rapid de piata de asigurari"

5 min. / 1.540 cuvinte
Falimentul ASTRA Asigurari este vazut ca un exercitiu de maturitate pentru piata de asigurari din Romania - un test in urma caruia asiguratorii trebuie sa inteleaga ca pe primul loc se afla clientul, iar clientii trebuie sa inteleaga ca cel mai ieftin produs este de cele mai multe ori prost. Piata de asigurari va trece insa mai usor decat se asteapta multi de aceasta situatie, pentru ca este o piata solida, cu multe companii bine capitalizate. Aceasta este opinia lui Stefan PRIGOREANU, CEO al MILLENIUM Insurance Broker, prezentata in cadrul editiei de astazi a XPRIMM Time for Business, difuzata pe www.xprimm.tv.

PROMO


"Dat fiind ca situatia ASTRA vine dupa 1 an si jumatate de administrare speciala pentru aceasta companie, clientii au avut sansa de a fi informati si de a face alegeri in deplina cunostinta de cauza. Clientii ASTRA trebuie sa inteleaga faptul ca, in momentul in care au ales sa incheie o asigurare optand pur si simplu pentru cel mai mic pret, si-au asumat eventuale complicatii birocratice in caz de dauna", a declarat Stefan PRIGOREANU.

"Vorbim, insa, mai mult despre deranj si alergatura suplimentara, pentru ca o pierdere financiara in sine nu va fi. Fondul de Garantare este o institutie solida, bine capitalizata, care va putea despagubi clientii ASTRA poate chiar mai bine decat ar fi putut fi despagubiti de companie in sine", a completat acesta.

Referitor la cei 1.400 de angajati ASTRA Asigurari, Stefan PRIGOREANU considera ca nu au de ce sa se teama. Sunt angajati valorosi si fideli, care "merita tot respectul" pietei, motiv pentru care multi dintre ei au fost deja cooptati in echipele altor societati de asigurare asa cum probabil se va intampla si cu ceilalti.

Printre subiectele abordate in editia de astazi a XPRIMM Time for Business s-au mai aflat si modificarile aduse legii asigurarii obligatorii a locuintei si impactul lor asupra activitatii de incheiere a politelor, precum si vanzarile online si reglementarile care vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016.

3.416 accesari