1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Romanii care au lucrat de ...

VIDEO: Romanii care au lucrat de acasa pe timpul pandemiei au incheiat mai multe asigurari de locuinte

Pandemia de COVID-19 a facut ca un numar mare de romani sa lucreze de acasa, motiv pentru care, analizand riscurile, au constientizat cat de importanta este locuinta si astfel numarul politelor de asigurari de locuinte a crescut in ultimele luni, spun brokerii din piata.

"Din discutiile cu colegii mei am sesizat o crestere usoara a numarului de polite emise pe partea de dezastre naturale (polite PAD), dublate cu asigurarile facultative de locuinte. A fost o crestere datorata faptului ca o mare parte dintre oameni au lucrat de acasa si au constientizat cat de importanta este locuinta, gandindu-se, probabil, si la riscurile care nu sunt dezastre naturale dar se produc cu o amploare mai mare, precum inundatiile de la vecini, spargerea conductelor etc", a declarat Dorel DUTA, Presedintele UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, prezent in cadrul dezbaterii XPRIMM Time for Business: "4 din 5 locuinte sunt neasigurate. Cum convingem romanii sa se asigure?".

[video|14803]

Acesta a remarcat ca furtunile si inundatiile au produs pagube insemnate in ultima perioada. "Dupa cum am constatat cu totii, se pare ca sfarsitul primaverii a fost furtunoasa, iar inceputul verii a venit cu fenomene meteo extreme - si asta nu s-a intamplat doar anul acesta, ci de 3-4 ani", a spus el.

In opinia lui Dorel DUTA, cresterea gradului de acoperire ar fi mai vizibila in randul persoanelor fizice daca am vedea la televizor autoritatile care la momentul in care se produc dezastre nu ar sari atat de rapid cu bani sa acopere pagubele, ci ar indemnarea populatia sa-si faca asigurari.

Si Antonio SOUVANNASOUCK, Presedintele PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, precizeaza ca nu are date centralizate la nivelul organizatiei, dar s-a observat o usoara crestere a asigurarilor de locuinte.

"Oamenii, stand acasa, au constientizat si riscurile (la care este supusa locuinta). Oamenii au inteles cat de importanta este locuinta lor si asta rezulta din discutiile directe cu clientii mei, cu colegii mei care vand in prima linie asigurari de locuinte, discutand cu alti colegi brokeri din PRBAR. Cu totii am identificat acelasi trend de crestere usoara.

Intrebat de unde provine apetitul brokerilor pentru distribuirea de polite PAD, Antonio SOUVANNASOUCK a raspuns: Ca orice asigurare obligatorie, asigurarea de locuinta este un driver, iti permite sa dezvolti un portofoliu de polite non-obligatorii. Intrand cu asigurarea obligatorie, intri in casa omului si ii faci si oferta de asigurare facultativa a locuintei, dar si alte tipuri de oferte. Iti castigi un client. Un client care este multumit de cel care ofera un serviciu nu pleaca niciodata, il ai si 10-20 ani. Pot confirma ca am clienti de peste 20 de ani".

La randul sau, Dorel DUTA spune ca: "Brokerii distribuie acest produs de asigurare (polita obligatorie PAD), ce poate fi folosit ca un element prin care deschizi mai multe usi. Nevoia de protectie va creste si el va fi un produs care va fi distribuit mult mai mult, imbinat cu asigurarea facultativa".

Barometrul UNSAR-IRES privind "Perceptia riscului si cultura asigurarilor in Romania", realizat in luna mai 2020, arata ca, printre asigurarile pe care romanii vor sa le incheie in urmatoarele 12 luni, politele pentru locuinte se numara printre principalele optiuni.

La sfarsitul lunii mai 2020 erau active la nivel national 1.742.244 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD), in creste usoara fata de luna anterioara, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

In primele 5 luni din 2020, PAID Romania a achitat daune in valoare totala de 1.587.909 lei, conform datelor de pe site-ul companiei.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
VIDEO: Cum convingem romanii sa-si asigure locuintele? Principalele declaratii din dezbaterea XPRIMM Time for Business
VIDEO: Asiguratorii ar putea plati circa 15 milioane de lei in urma fenomenelor atmosferice din iunie
VIDEO: PAID a avizat 200 de dosare de dauna dupa inundatiile din iunie si a rezervat un milion de lei