1asig.ro
1asig.ro
VIDEO: Razvan URSU - Rolul ...

VIDEO: Razvan URSU - Rolul brokerilor este de a fi aproape de clienti, de a gasi cele mai multe solutii pentru ei

5 min. / 1.540 cuvinte
Invitatul lui Sergiu COSTACHE din cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, de la RFI Romania, de marti, a fost Razvan URSU - Director Executiv, MIRA Solutions Broker de Asigurare-Reasigurare, care a vorbit despre inceputurile si evolutia companiei, efectele pandemiei asupra comportamentului clientilor, atragerea de noi asistenti in brokeraj, si nu numai.

PROMO


Ce ati observat ca s-a schimbat in comportamentul clientilor in acest an marcat de pandemia COVID-19?

"Rolul nostru, al brokerilor, este de a fi aproape de clienti, de a gasi cele mai multe solutii pentru ei in functie de toate variantele din piata. Am observat unele schimbari, poate unele dintre ele foarte bune si de bun augur intr-o piata dinamica, in sensul ca in aceasta perioada clientii au inceput sa puna mai mult accent pe nevoia de siguranta, de protectie suplimentara. De asemenea, am observat ca au inceput sa puna mai multe intrebari, doresc sa-si protejeze investitiile, iar intrebarile incep sa capete anumite modificari - daca inainte la o cerere pe primul loc era costul, acum incep sa-si puna si problema acoperirilor, cum ar fi business interruption, sau alte aspecte legate de riscurile asigurate. Pe scurt, am observat o nevoie de siguranta si de responsabilizare putin mai profunda", a raspuns Razvan URSU.

VIDEO:


In perioada de pandemie probabil ca au existat clienti care au renuntat sau au amanat achizitia unei asigurari. Ce ii sfatuiti pe cei care amana luarea unei decizii privind incheierea unor polite de asigurari?

Razvan URSU a aratat ca anumite companii din domenii afectate de pandemie, neavand activitate, au amanat si partea de a-si asigura bunurile. "Dar din punct de vedere financiar, rolul asigurarii este legat de protectie, iar in cazul unei daune realizezi cat de utila este o astfel de polita si cat de mult de ajuta si iti protejeaza investitia. Deci, cu atat mai mult in perioade de criza sau tulburi economire recomand protectia pentru ca este singura varianta pentru ca este singura varianta care nu te destabilizeaza daca ai o problema".

Potrivit acestuia, consumatorii ar trebui sa cantareasca deciziile responsabil, sa se gandeasca la propria persoana si la familiile lor si la protectia financiara de care ar avea nevoie, ca sa se simta in siguranta! Din punctul meu de vedere ar trebui sa caute protectia financiara in ordinea urmatoare: viata, sanatatea, familia, casa, business-ul si la final, masina, motocicleta etc.

Cine este MIRA Broker si cum v-ati adaptat anul acesta la noua realitate impusa de pandemia de coronavirus?

"MIRA Broker este un broker cu capital privat, integral romanesc! Ne mandrim cu acest lucru , pentru ca intotdeauna ne-am dorit sa facem parte dintr-un jucator national. Mai departe, ne dorim sa traim si sa ne dezvoltam afacerea in tara noastra. Ne-am infiintat in anul 2015, fiind fondata de mine si fratele meu Mihai, de unde si numele companiei: MI(hai)RA(zvan). Inainte am lucrat tot in asigurari, deci avem continuitate. In tot acest timp au fost perioade pline de provocari, anul 2015 cand ne-am infiintat a fost un an exceptional, cand a fost impusa brokerilor majorarea de capital social la limita minima obligatorie de 150.000 lei. Asadar putem spune ca am infiintat societatea Mira Broker intr-un an plin de provocari pentru domeniul brokerajului in asigurari, intr-o perioada cand multi brokeri de asigurari fie isi inchideau portile, fie fuzionau sau se transformau in asistenti in brokeraj", a explicat Razvan URSU.

"Anul 2020 ne-a adus ce ne dorim (...). Acum atragem noi parteneri si incercam sa trecem impreuna cu ei prin toate etapele prin care am trecut noi", a adaugat el.

Cum atrageti in perioada asta parteneri asistenti prin intermediul carora sa veniti in contact cu publicul si sa vindeti politele de asigurari?

"In primul rand ii atragem prin faptul ca suntem foarte aproape de ei si incercam sa le oferim toate solutiile de care au nevoie sa se dezvolte. Fiind si noi asistenti in brokeraj inainte de a deveni broker, am trecut prin toate etapele si stim exact ce nevoi au si care este suportul real de care au nevoie - in primul rand le oferim conditii foarte competitive in piata. Noi suntem un broker care are o rata mica a daunei si un portofoliu mixt si am putut negocia in favoarea noastra comisioanele si bonusurile, pe care le oferim transparent fiecarui membru din echipa noastra. Am incercat sa ii tratam cum ne dorim si noi sa fim tratati, ajutandu-i, sustinandu-i si implicandu-ne real in dezvoltarea lor", a raspuns Directorul Executiv al MIRA Solutions Broker.

Referitor la criterii pe care trebuie sa indeplineasca un asistent in brokeraj din echipa MIRA Broker, Razvan URSU a precizat ca "un asistent in brokeraj , care doreste sa faca parte din echipa MIRA Broker, trebuie sa adere la acelasi set de valori la care aspiram si tindem si noi: o buna moralitate, o dorinta de a se dezvolta permanent, o reputatie buna, sa dea dovada de onestitate, sa dea dovada de caracter, sa isi doresca sa dezvolte constant portofoliul sau de clienti, sa aibe putere de munca, sa inteleaga ca suntem "aici" si ne facem cu placere si in acelasi timp cu profesionalism meseria, scopul fiind acela de a oferi servicii si consultanta cat mai buna, clientilor, sa protejeze interesele, sa reprezinte clientii si sa le fie alaturi acestora atunci cand au cea mai mare nevoie de noi."

In ceea ce priveste rezultatele acestui an, Razvan URSU a spus ca trimestrul trei din 2020 a aratat o crestere puternica a performantelor societatii. "Am reusit sa reatingem trendul ascendent pre-pandemie si sa incheiem aceasta perioada financiara cu o crestere considerabila. Raportat la T3 2019, totalul incasarilor a crescut cu 25% iar valoarea comisioanelor incasate cu 21%. Acest fapt se datoreaza recapatarii increderii in business-ul propriu al clientilor existenti, dar si a colaborarilor bune cu clientii noi dobanditi. Numarul de polite incheiate, creste astfel cu 40% fata de 2019, o mare parte datorandu-se noilor colaborari".

Mai multe declaratii gasiti in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 9 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM!

749 accesari