1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: PRBAR Academy: "De vorba cu ..." Catalin CAMPEANU si Sergiu COSTACHE

5 min. / 1.540 cuvinte


Cea de-a treia editie a workshop-ului PRBAR Academy, denumit "De vorba cu ...", care pregateste mentori pentru viitor, i-a reunit pe mentori si mentorati intr-un cadru deschis si familial, temele de dialog axandu-se pe noua paradigma a distributiei in asigurari, rolul social media si al presei in aceasta industrie, dar si pe experientele mentoratilor in relatia cu mentorii lor, precum si pe directiile viitoare ale Programului.

PROMO

Mentorii editiei au fost Catalin CAMPENU, Director General Adjunct, Institutul de Studii Financiare (ISF) si Sergiu COSTACHE, Presedinte, XPRIMM, iar evenimentul a avut loc miercuri, 8 mai 2019, la hotel DoubleTree by Hilton, Bucuresti.

Acestia au impartasit cu mentoratii experiente profesionale, dar si personale, care au dus la formarea lor ca oameni si profesionisti, au raspuns tuturor curiozitatilor si le-au oferit o serie de sfaturi.

Catalin CAMPEANU a subliniat in cadrul intalnirii, directiile viitoare ale Programului, datorita implementarii de catre ASF a Normei 20, privind pregatirea profesionala, care se va axa, in mod special, pe pregatirea mentorilor pentru viitor.

"Mi-as dori sa subliniez noua directie pe care o ia acest program, si anume nu atat de mentorat, cat de pregatire a mentorilor pentru viitor. Imi doresc sa va vad pe toti cei de aici mentori inregistrati, asa cum ne cere ASF-ul. Trebuie sa intelegem mentoratul ca fiind ceva pentru debutanti, iar pentru dumneavoatra, pentru noi, ne putem indrepta catre latura de coaching si cred ca putem face acest lucru cu succes", le-a spus Catalin CAMPEANU mentoratilor prezenti.

"Cred ca dumneavoastra ati putea fi prima generatie de mentori, conform acestei Norme 20. Ati trecut prin acest program de mentorat, practic el se apropie de final, nu suntem doar la a 3-a intalnire, ati trecut prin ceea ce inseamna procedurile acestui program, proceduri care au fost gandite tot de noi si oricum sunt similare celor pe care le propune Norma 20. Ce as putea sa va spun este ca nu va lipseste nimic pentru a deveni mentori. Ba din contra, aveti ceva in plus. Acest program v-a ajutat, cred ca v-a folosit, ati cunoscut aici persoane de calibru din industria asigurarilor, persoane la care va puteti uita ca la un mentor", a concluzionat Catalin CAMPEANU

Oficialul ISF a mai precizat ca prin acest program se incearca pregatirea mentoratilor, astfel incat, acestia sa devina mentori la randul lor, precum si o crestere a gradului de retentie in randul angajatilor.

"Incercam sa gandim impreuna acest program pentru ca voi, mentoratii sa fiti viitorii mentori. Nu este complicat sa va inregistrati in registrul mentorilor si sa indepliniti conditiile Normei 20, iar vorbind putin despre cifre, putem sa va spunem ca in industria asigurarilor intra anual mii de persoane. Deci, sunt mii se posibili mentorati. Sunt multi cei care vor sa intre in aceasta industrie, sunt multi care intra si putini care raman. Din pacate, gradul de retentie, atat pentru brokeri, cat si pentru asiguratori se situeaza undeva in jur de 30%, ceea ce este foarte putin. Si, poate, si printr-o activitate de mentorat am putea sa crestem acest grad de retentie, ceea ce ar fi ideal", a completat Catalin CAMPEANU.

"Media XPRIMM are aproape 22 de ani. Unul dintre elementele care au generat aceasta supravietuire de-a lungul timpului a fost constructia de relatii. Inventam si organizam evenimente de business. Deci puneam oameni impreuna. Acest lucru era ce stiam eu sa fac in momentul respectiv si a inceput sa imi placa foarte tare", a precizat Sergiu COSTACHE.

"In cazul meu viata personala si profesionala sunt imbinate. Fac ceea ce fac cu pasiune si mi-am gasit undeva in 1996 vocatia, semintele a ceea ce fac acum au fost puse atunci. Am parcurs un program de training, sau coaching, cum vreti sa-i spuneti, am avut un mentor si mi-am dat seama ca aceasta este vocatia mea. In momentul in care a devenit vocatia mea, nu s-a mai pus problema ce reprezinta personal sau profesional, pentru ca pun capul pe perna, imi vine o idee, o notez in agenda de langa patul meu, iar a doua zi dimineata contactez oamenii potriviti si incerc sa o pun in practica", a subliniat Sergiu COSTACHE.

De asemenea, Sergiu COSTACHE a impartasit mentoratilor care este modelul de imbinare perfecta a vietii personale cu cea profesionala si faptul ca cele doua elemente se pot imbina armonios daca ceea ce faci este vocatia ta si daca ai in jurul tau, ca antreprenor, angajati profesionisti.

Pe de alta parte, mentoratii s-au declarat multumiti de colaborarea cu mentorii lor de pe parcursul programului si au precizat ca programul i-a ajutat atat profesional, cat si personal, le-au deschis orizonturile si i-au ajutat sa-si creeze conexiuni.

Programul de Mentorat, lansat de PRBAR Academy impreuna cu ISF, face parte din seria programelor si actiunilor menite sa aduca plus valoare in industria asigurarilor, sa ridice gradul de profesionalism si pregatire al intermediarilor in asigurari, in contexul unor vremuri predominate de schimbare, provocare si pretentii tot mai ridicate din partea consumatorilor. In cadrul acestui program participa 17 mentori si 35 de mentorati.
1.307 accesari