1asig.ro
1asig.ro
PAID Romania: Obiectivul nostru ...

PAID Romania: Obiectivul nostru este sa atingem un grad de cuprindere in asigurarile de locuinte de 40%

5 min. / 1.540 cuvinte
Romania are un grad de cuprindere in asigurare foarte scazut, tinand cont ca este una dintre tarile expuse dezastrelor naturale. Obiectivul nostru este ca in perioada urmatoare, gradul de cuprindere in asigurarile obligatorii de locuinte sa creasca de la 20% la 40%, insa este nevoie de un efort comun intre PAID, distribuitori si autoritati, a precizat Francois COSTE, Presedintele PAID Romania, intr-o conferinta organizata pentru partenerii sai.

PROMO

"Sunt multe lucruri pe care PAID trebuie sa le faca impreuna cu distribuitorii de asigurari. Sunt multe proiecte si avem ambitia sa trecem de la gradul de cuprindere de 20% la 40% care ar fi un prag foarte interesant pentru piata noastra. Avem nevoie insa de mediul legislativ propice. Impreuna cu ASF si cu factorii de decizie din Parlament si Guvern ne dorim sa schimbam legislatia, pentru ca ne va ajuta sa ne dezvoltam. Ne pot ajuta: polita multianuala, distributia extinsa si la brokeri, punctele de verificare la PAID, simplificarea administrativa. Sunt multe de facut, avem nevoie de schimbari legislative. Avem ambitia sa ne dezvoltam impreuna si sa reconstruim impreuna", a precizat Francois COSTE.

De asemenea, conform oficialului PAID, Pool-ul de asigurare impotriva dezastrelor naturale are astazi cel mai mare grad de acoperire a cerintei de capital Solvency II la nivel de piata - 280%.

"PAID a acumulat capitaluri proprii de 300 de milioane de lei in lipsa unui eveniment major in ultimii 12 ani. Avem in PAID cel mai mare program de reasigurare din aceasta zona a Europei in valoare de 1 miliard de euro cu 50 de reasiguratori cu rating minim A- si un cost foarte competitiv. Si eficienta este foarte importanta, intrucat prima de asigurare trebuie folosita in interesul clientului.Rata cheluielilor totale la PAID este de doar 18%, cea mai scazuta din piata", a completat presedintele PAID.

"In termeni de guvernanta, PAID a atins maturitatea, are o continuitate buna, cu un sistem al managementului potrivit pentru profilul de risc al companiei PAID este membru UNSAR, colaboreaza foarte bine cu ASF, cu distribuitorii si clientii sai. Avem doi piloni care trebuie dezvoltati in continuare, acestia fiind capacitatea de a instrumenta dosare de dauna intr-un scenariu de dezastru. Gradul de cuprindere in asigurarile de locuinte nu este suficient de ridicat, doar 20% pentru asigurarile obligatorii si de doar 16% pentru asigurarile facultative, pentru o tara precum Romania care este destul de expusa la catastrofe naturale. Sunt multe lucruri facute de PAID pe cont propriu. Avem un director de dezvoltare, dezvoltam aplicatii prin distribuitori, optimizam aplicatia de emitere, investim in educarea publicului prin campanii de marketing si comunicare la tv si online si avem acum o imagine publica in actorul Alex BOGDAN", a concluzionat oficialul PAID.

De asemenea, Nicoleta RADU, Director General PAID Romania a subliniat ca perioada pandemiei a dus la o accelerare a proceselor interne ale companiei si industriei de asigurari, deopotriva, in favoarea clientilor.

"Perioada de pandemie pe care inca nu am reusit sa o traversam ne-a tranformat in multe feluri si ne-a determinat sa vedem o alta perspectiva a lucrurilor. Am invatat impreuna sa luam decizii mai rapide si sa flexibilizam mai mult modul de lucru. In perioada de pandemiene-am descurat foarte bine. Sa nu uitam ca noi am fost creati pentru situatii exceptionale, deci trebuia sa fim pregatiti. Am avut un plan de continuitate a afacerii - avem cuprins un capitol despre pandemie pe care nu credeam vreodata ca il vom pune in aplicare, dar a fost norocul nostru ca am avut un plan foarte bine documentat. Am flexibilizat modul de lucru cu clientii, toate procedurile de emitere si instrumentare a daunelor,incercand sa minimizam cat mai mult contactul cu clientii astfel incat sa ii punem in siguranta pe toti", a precizat Nicoleta RADU.

"Exista insa si ceva care nu tine de proceduri. Dupa ce am pus la adapost echipa si am asigurat continuitatea afacerii, am fost mandra sa constat ca noi, cei de la PAID ne-am gandit si la cei din linia intai, care vand polite de asigurare. Practic s-a activat un mecanism de solidarizare cu cei care duc catre clientii nostri munca pe care noi o depuneam la PAID", a concluzionat directorul general PAID.

Tot in cadrul evenimentului, PAID l-a prezentat pe actorul Alex BOGDAN ca fiind imaginea, pentru un an, a companiei si a prezentat campania privind miturile despre asigurari. Campania isi propune sa raspunda la intrebrile venite din partea romanilor precum "ce faceti cu banii de asigurare? De unde o sa-mi dati toti banii daca ne loveste nenorocirea pe toti sau si daca mor, de ce sa imi mai asigur casa", printr-o serie de filmulete amuzante, transpuse pe intelesul tuturor.

Pana acum s-au anuntat trei episoade, primul putand fi vizionat aici, urmand ca celelalte sa fie lansate saptamanal.

Conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, la nivel national, 1.757.189 de locuinte erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei), la finalul lunii august 2020, in crestere atat fata de luna precedenta, cat si fata de aceeasi luna a anului trecut.

Politele PAD costa 20 euro in cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro).

Locuinta de tip A: constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, lemn ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

Locuinta de tip B: constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

Polita de asigurare PAD este obligatorie. In situatia in care persoanele fizice sau juridice nu isi asigura locuintele aflate in proprietate, nu beneficieaza, in cazul producerii unuia dintre dezastrele naturale definite potrivit Legii 260/2008, de niciun fel de despagubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudicii produse locuintelor.
559 accesari