1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  #OraDeRisc #DeAcasa by ...

VIDEO: #OraDeRisc #DeAcasa by XPRIMM - Editie speciala "Efectele directe ale pandemiei coronavirus asupra asigurarilor"

Emisiunea Ora de Risc by XPRIMM revine cu o noua serie de inregistrari #DeAcasa, realizate de la distanta in aceasta perioada a pandemiei de coronavirus. Invitatul lui Sergiu COSTACHE a fost Mihai Lucian LUCANU, Managing Partner la IBMM, Cert CII. Ei au discutat despre efectele directe ale COVID-19 asupra asigurarilor.

[video|14705]

Intrebat cum a ajuns sa scrie un articol despre efectele pandemiei asupra asigurarilor, Mihai Lucian LUCANU a spus ca dupa 19 ani de lucrat asigurari, in principal pe partea de subscriere, a iesit din domeniu, dar a ramas conectat la acesta. "Nu am mai fost conectat pe partea operationala, dar in schimb am avut ocazia sa vorbesc zilnic cu oameni din asigurari din Romania si strainatate, din brokeraj, din distributie, daune si subscriere si aud si vad foarte multe lucruri. Totodata, prin prisma start-ul-ului meu am inceput sa fiu conectat si la noile tendinte din asigurari si mi-am dat seama ca as putea sa sintetizez cateva idei pe care le aud in piata si sa adaug si parerea mea", a spus el, precizand ca asigurarile reprezinta domeniul de care a ramas atasat.

Mihai Lucian LUCANU considera ca 2020 va fi un an mai profitabil pentru segmentul RCA, datorita reducerii traficului pentru cel putin 3 luni.

De unde vine aceasta profitabilitate?

"Avand in vedere ca asiguratorii pierdeau bani pe segmentul RCA, daca ne uitam la rata combinata care era peste 100%, deci pierdere garantata. Eu am vrut sa subliniez ca va fi mai profitabil, adica poate fi si o pierdere mai mica", a explicat invitatul.

Conform celor doi, in ceea ce priveste politele Casco, este bine ca acestea sa fie continuate sau reinnoite chiar daca nu se circula cu masina in aceasta perioada, deoarece cand se va incheia o noia polita, dupa reluarea activitatii, la inspectia de risc vor fi notate toate zgarieturile, de exemplu. De asemenea, masina este expusa si altor riscuri, nu doar accidentarii, precum avarii in parcare, copaci cazuti, grindina etc.

In ceea ce priveste asigurarile de calatorie, Mihai Lucian LUCANU spune ca acestea scad proportional cu traficul international catre exterior. El mai precizeaza ca tarifele acestor asigurari au legatura cu riscul si din punctul lui de vedere "daca ai fi calatorit la inceputul lui ianuarie 2020 sau in ianuarie 2021 expunerea este similara. Nu vad o motivatie foarte puternica in a creste preturile".

De asemenea, Mihai Lucian LUCANU este de parere ca, in aceasta perioada de pandemie, constatarea daunelor de la distanta si platile non-cash se impun natural. "Asta deja se intampla. Majoritatea companiilor au anuntat trecerea la solutiile online. Si va ramane asa pentru ca va intra in obiceiul consumatorilor".

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".