1asig.ro
1asig.ro
VIDEO: Gheorghe GRAD: Abordarea ...

VIDEO: Gheorghe GRAD: Abordarea IMM-urilor fata de asigurarile de raspundere este minimalista, insa expunerea este maxima

5 min. / 1.540 cuvinte


Despre utilitatea asigurarilor de raspunderi, riscurile si limitele acoperite de polite, care sunt cele mai interesate companii in achizitionarea unor astfel de polite, dar si despre obiectivele companiei, vor discuta Gheorghe GRAD - Country Manager, RENOMIA SRBA Insurance Broker - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, de marti - 26 noiembrie a.c.

PROMO


"Companiile mici si mijlocii sunt cele mai expuse unui astfel de risc, nu companiile mari pentru ca acestea din urma au deja astfel de asigurari. Firmele mari au si bugete extraordinar de mari si daca se intampla ceva, se pot acoperi, dar, daca unui antreprenor care are un SRL cu 200 de lei capital social ii cad, spre exemplu, intr-o groapa doua masini care pot sa valoreze 100.000 de euro, devine discutabil daca are acei bani cash disponibil pentru despagubirea celor doua persoane, asta in timp ce o polita de asigurare cu o acoperire de 500.000-1 milion de euro poate sa coste 1.500-2.000 de euro", a precizat Gheoghe GRAD.

In ce masura sunt interesate companiile romanesti sa incheie o astfel de asigurare?

"Avem doua categorii extreme - una care este deosebit de bine asigurata, si aici vorbim despre fabrici si unitati mari de productie, companii mari de stat din zona energiei, mall-uri, centre de afaceri, cladiri de birouri in care exista consultanta de management de risc, care inteleg necesitatea unei astfel de protectii. In extrema cealalta avem zona de IMM-uri unde abordarea fata de asigurari este absolut minimalista, insa expunerea este maxima. Pentru ca vorbim despre zona antreprenoriala cu 5-10 angajati, unde nu exista niciun fel de specialisti, unde criteriile de calitate si control a tot ceea ce se face sunt mai mici si nu prea exista proceduri", a spus Gheorghe GRAD.

Oficialul RENOMIA SRBA spune ca firmele mari au un management prudential si au inteles ca este mai ieftin sa aloci o suma de bani inca de la inceput si sa fie inclusa in structura de costuri si buget, decat sa expui compania la plata unor eventuale daune neprevazute care pot duce chiar si la faliment.

"Incidenta este destul de mica a acestor daune de raspundere, dar atunci cand se intampla, de regula, are un efect catastrofal. Si avand un astfel de efect, nu poti sa expui compania chiar si unui faliment din cauza unei daune de raspundere - pentru ca se poate intampla acest lucru", a adaugat GRAD.

Pe acest segment de asigurari, ce obiective are RENOMIA SRBA?

"In zona aceasta, noi cautam sa mergem pe constientizare, dand exemple de aceasta maniera, creand scenarii de dauna si explicand cum se pot intampla aceste lucruri, aducand clientilor experiente din practica altor clienti care au astfel de polite si unde au avut loc incidente, facandu-i in acest mod sa constientizeze cat de mult le poate fi impactat business-ul. Asta este ceea ce facem noi in acest sens, ii speriem si le spunem ca nu ii costa o avere, pentru ca atunci cand le recomandam milioane de euro sume asigurate isi inchipuie ca trebuie sa plateasca zeci sau sute de mii de euro, ceea ce nu este adevarat", a concluzionat oficialul RENOMIA SRBA.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat, transmis live din timpul emisiunii. Nu uitati ca emisiunea este transmisa de RFI Romania in fiecare marti de la ora 17:30 si sambata de la ora 10:10.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".
766 accesari