1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Gheorghe BALABAN: Brokerii mari nu vor fi afectati de norma majorarii capitalului social

[video|12446]Masura majorarii capitalului social al companiilor de brokeraj pana la pragul minim de 150.000 lei va aduce beneficii brokerilor mari, este de parere Gheorghe BALABAN, Director General, DAW Management Broker de Asigurare.

Astfel, pana la finalul anului 2015, nivelul minim al capitalului social pentru brokerii de asigurare trebuie majorat pana la 150.000 de lei, conform unei decizii a ASF. In acest context, "companiile care nu reusesc sa isi desfasoare activitatea conform noilor normelor se vor reorienta catre brokerii mai mari", a precizat Gheorghe BALABAN, estimand si o contractare a pietei. Astfel, masura va conduce la dezvoltarea companiilor de brokeraj mari.

"Norma privind capitalul social este bine-venita, pentru noi, aducandu-ne un plus in activitate", a declarat Gheorghe BALABAN.

In ceea ce priveste alte reglementari recente care au vizat piata de brokeraj, modificarea privind inscrierea comisionului de intermediere pe polita RCA poate genera probleme in relatia dintre brokeri si clienti, deoarece este posibil ca o parte dintre consumatori sa nu inteleaga ce reprezinta acest comision si sa il perceapa drept o taxa suplimentara.

"Oamenii pot veni chiar cu plangeri penale. Unul dintre clientii nostri ne-a facut plangere penala, dorind sa scoata acest comision din plata politei de asigurare, lucru care este imposibil", a precizat Gheorghe BALABAN. Astfel, aceasta masura poate conduce, in anumite cazuri, la o confuzie din partea clientului in ceea ce priveste pretul pe care il are de platit. "Orice client citeste intai cat isi insuseste societatea respectiva prin vanzarea acelui produs", a adaugat acesta.

Pentru 2015, DAW Management estimeaza o continuare a dezvoltarii afacerilor. "Anul acesta am inceput trimestrul ajungand pe locul 6 din cele peste 400 de societati de brokeraj care activeaza pe piata la acest moment. In perioada urmatoare, intentionam sa ajungem chiar pe locul 3 la nivel national."