1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: George COJOCARU, RTD Asigurari: Toate clasele de asigurari sunt profitabile, daca stii sa le vinzi

5 min. / 1.540 cuvinte
Afectati, in ultima perioada, de multiple schimbari si nevoiti sa se adapteze la normele si regulile impuse de Uniunea Europeana, incepand cu 2018, brokerii din Romania cauta cele mai bune strategii, pentru a compensa anumite pierderi, pentru a preveni altele, dar si pentru a se inscrie pe o panta ascendenta, nu doar pentru a rezista in piata.

PROMO


Cum arata, in momentul de fata, piata de brokeraj din Romania, ce obstacole intampina brokerii si ce trebuie sa faca, in perioada urmatoare, pentru a isi asigura stabilitatea in piata? Sunt doar cateva dintre intrebarile care si-au gasit raspunsul in cea mai recenta editie a emisiunii XPRIMM Time for Business.

"In momentul de fata, totalul primelor incasate reprezinta aproximativ 70% din activitatea brokerilor de asigurare. Aceasta tendinta de crestere exista in permanenta. Ce ne spune acest lucru? Ca exista o cerere pe zona brokerilor de asigurare. Clientii prefera sa lucreze cu un broker de asigurare, care le ofera solutii corecte si complete, decat sa se duca la o companie de asigurare. Desi ponderea brokerilor este in crestere, brokerii intampina si ei niste obstacole. De exemplu, Directiva IDD, care impune o serie de reguli privind calitatea serviciilor. Este un obstacol, dar este unul pentru brokerii care nu inteleg ca trebuie sa respectam aceste norme, pentru ca ele imbunatatesc serviciile oferite", explica George COJOCARU - Director General, RTD Asigurari.

In conditiile in care piata de asigurari din Romania este dominata de politele auto, diversificarea portofoliului poate fi, sustine George COJOCARU, una dintre strategiile de succes in viitor. "Asigurarile auto reprezinta 60-70% din portofoliul de asigurari in Romania. Brokerii ar trebui sa aleaga diversificarea riscurilor si, implicit, a portofoliului de asigurari, sa se implice mai mult in vanzarea altor tipuri de asigurari. Companiile au inceput sa simta ca asigurarile auto aduc pierderi, iar unele dintre ele au renuntat la politele RCA si CASCO si au micsorat comisioanele la aceste clase de asigurari", arata George COJOCARU.

Ce presupune diversificarea portofoliului, in afara de renuntarea la politele auto? Identificarea acelor tipuri de asigurari care se pot impune pe piata din Romania. "Toate clasele de asigurari sunt profitabile, daca stii sa le vinzi. Asigurari profitabile sunt cele property, care aduc un profit foarte bun, asigurarile de raspundere, care au inceput sa fie din ce in ce mai mediatizate in Romania. Si asigurarile de sanatate sunt interesante, iar companiile au simtit, in ultimii 2-3 ani, ca exista o deficienta pe aceasta zona de servicii medicale", sustine George COJOCARU - Director General, RTD Asigurari -, care stie si ce target ar trebui sa isi aleaga brokerii in viitor: "Eu mizez atat pe corporate, cat si pe retail. In cifre, 70% corporate si 30% retail".

2.401 accesari