1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Dragos ANASTASIU, FIHR: ...

VIDEO: Dragos ANASTASIU, FIHR: Recomand turistilor sa isi faca asigurari de calatorie, in functie de nevoile lor

Cat de importante sunt asigurarile de calatorie in strainatate si ce tipuri de polite sunt necesare pentru un turist atunci cand se apropie cel mai frumos moment din an: vacanta? Despre acestea, dar si despre adaptarea turoperatorilor la perioada de lockdown ne-a povestit Dragos ANASTASIU, Membru in Board-ul Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), intr-un interviu pentru Publicatiile XPRIMM.

"Le-am recomandat (n.r. turistilor) toata viata mea sa isi faca asigurari. Din pacate, aveam undeva la 20% dintre clienti care isi fac asigurari, ceea ce eu niciodata nu am inteles. Le recomand 100% sa isi faca asigurari personalizate, in functie de nevoile lor. Fiecare client trebuie sa stie ce nevoie are, sa isi cunoasca gradul de risc si ce anume isi doreste sa acopere. Cred ca atunci cand pleci in vacanta, trebuie sa te gandesti strict la vacanta si daca se intampla ceva si, in special in aceasta perioada, cu repatrierea, carantina, spitalizarea, sau blocatul masinii, sa te gandesti la toate variantele de risc pe care le ai si in vacanta sa ti le acoperi pe toate. Preturile nu sunt mari astfel incat sa nu-ti permiti o asigurare, comparativ cu costurile vacantei si cu neplacerile daca se intampla un eveniment neplacut", a precizat Dragos ANASTASIU.

In privinta tipurilor de asigurari utile pentru un turist, atunci cand se decide sa plece intr-o calatorie, indiferent de transportul pe care il alege, Dragos ANASTASIU spune ca sunt utile atat cele auto, de bunuri sau sanatate.

"Depinde de mijlocul de transport. Daca pleci cu masina, ce ti se poate intampla este sa ti se strice masina, deci ai nevoie, in primul rand, de o asigurare cu care sa stai linistit ca vei primi la schimb in decurs de cateva ore. Apoi, probleme de sanatate pot aparea, acute sau acutizarea unora cronice si atunci o asigurare medicala este una absolut necesara. De asemenea, se mai poate intampla sa nu iti vina bagajul daca il trimiti cu avionul sau sa il pierzi si atunci, o asigurare care sa iti ofere despagubirile necesare ar fi extrem de necesare", spune oficialul FIHR.

Ce le-ati spune turistilor care nu isi asigura calatoriile?

"Le-as da exemple. Totusi discutam despre cea mai asteptata perioada din an pentru toti calatorii si nu vor sa isi piarda nervii si timpul cu diverse chestiuni. Daca totusi se intampla acest lucru, macar sa fie asigurati si sa nu dea bani din buzunar. Este si pentru linistea lor. Eu mereu le spun celor pe care ii intalnesc ca, daca nu li se intampla un eveniment negativ sa priveasca asigurarea ca pe o donatie lui Dumnezeu pentru faptul ca nu s-a intamplat nimic, iar daca totusi se intampla, macar au un scut", a concluzionat el.

Mai multe despre situatia turoperatorilor din perioada de lockdown, dar si informatii despre comportamentul clientilor fata de turism, in video-ul de mai jos. De asemenea, interviul poate fi citit AICI.

[video|14811]


CITITI PE ACEEASI TEMA:
VIDEO: Ce fel de asigurari e bine sa ai cand pleci in vacanta in tara si in strainatate?

PROMO