1asig.ro

VIDEO: Dinu GHERASIM, DONARIS VIG: Piata de profil se afla in consolidare, vor ramane doar cei care vor sa faca intr-adevar asigurari

5 min. / 1.540 cuvinte
Piata de asigurare din Moldova se afla intr-o etapa de consolidare, de ajustare la standardele europene, pe care trebuie sa le respecte toate companiile, care vor sa faca intr-adevar asigurari; nu mai este loc pentru cei care au intentii pe termen scurt. Declaratiile au fost facute de catre Dinu GHERASIM, Director General al DONARIS VIG, cu ocazia Forumului International de Asigurari si Reasigurari - FIAR, desfasurat in perioada 13-16 mai la Bucuresti, Romania.

PROMO


Potrivit acestuia, "momentele de reglementare sunt foarte importante, si trebuie sa lucram la respectarea legislatiei. Chiar daca piata a inregistrat o crestre de 4% in 2017, aceasta nu este suficient, este loc de mai mult. Astazi piata pune accent, din pacate, pe asigurarile auto, dar nu cred ca vom merge asa mai departe. Segmentul a devenit neprofitabil, si avem provocarea de a pune accent pe clasele facultative".

Potrivit rezultatelor pietei de asigurare in anul precedent, asigurarile auto au cumulat circa 69% din total vanzari (RCA+CARTE VERDE+CASCO), in timp ce asigurarile de proprietati au cumulat doar 6,26% iar cele de raspundere civila generala fata de terti - 3,57%. Mai multe detalii aici.

Referitor la rezultatele inregistrate de DONARIS VIG pe piata din Moldova, oficialul citat a mentionat ca "ne mandrim sa facem parte din familia grupului austriac VIG, iar anul acesta implinim 20 de ani de activitate pe piata din Moldova, fiind o companie de traditie. Am avut o crestere de 6% in anul precedent, incercam sa facem fata cerintelor consumatorilor si sa ne axam pe clasele facultative de asigurare, a punctat Dinu GHERASIM. In 2017, DINARIS VIG a inregistrat subscrieri de circa 206 milioane lei, avand o cota de piata e peste 14%.

2.649 accesari