1asig.ro
1asig.ro
VIDEO: Despre Oameni cu Florian ...

VIDEO: Despre Oameni cu Florian GABA: Pasiunea mea este de a conversa cu oameni care au ce spune

5 min. / 1.540 cuvinte
Primul contact cu piata de asigurari l-a avut printr-o conjunctura, pe vremea studentiei cand a fost nevoit sa se angajeze pentru a se intretine de unul singur. S-a angajat la Institutul de Asigurari, pe o pozitie de asistent care trebuie sa asigure apa si mancare in salile de curs, iar ori de cate ori avea ocazia tragea cu urechea la cursuri. De aici si pana la o cariera in training nu a fost nevoie decat de ambitie, perseverenta si curiozitate. Mai multe despre tot acest parcurs ne-a povestit Florian GABA, General Manager, Pro Fiduciaria in emisiunea Despre Oameni by XPRIMM.


"A fost o conjunctura prin care am ajuns la Institutul de Asigurari si seful meu de atunci, domnul profesor BADEA m-a angajat si mi-a spus ca in momentul acela putea sa imi ofere doar o pozitie prin care sa tin legatura cu lectorii si sa car sticlele de apa si mancare in salile de curs. In acest context am avut sansa sa avem niste lectori nemapoimeniti, acum 15 ani era Virgil SONCUTEAN, CEO-ul ALLIANZ Tiriac Asigurari, Cristian FUGACIU, MARSH Romania si alte nume mari din industria asigurarilor pe care ii ascultam cu placere in salile de curs", a precizat Florian GABA.

Pe tema ascultarii lor, recunoaste ca a avut si mici mustrari din partea profesorului care ii reprosa ca intarzie, insa el statea sa asculte cursurile. "In acelasi timp, pentru ca salariul era foarte mic, am vandut asigurari si pensii private. Asa am ajuns in zona de asigurari si pentru ca mi-am dorit sa construiesc, avand experienta din cursuri si din vanzarea propriu-zisa. De ce online? Pentru ca generatiile se schimba si tehnologia va acoperi intalnirea face-to-face cel putin intr-o anumita masura", a marturisit el.

Cand vine vorba despre invatare, Florian tine foarte mult la termenul de "blanding learning".

"Intre intalnire fata in fata unde se vorbeste despre chestiuni foarte practice si personale si partea online unde are loc teoria si studiile de caz. Dar ele raman suspendate in teorie, astfel ca ai nevoie de o intalnire face-to-face cu un lector sau training cu care sa discuti nuantele teoriei pe care tu deja ai acumulat-o", a marturisit el.

Care sunt celemaiimportantelectiiinvatate?

"Am avut un accident cu bicicleta, era o cursiera a carei roata s-a infipt in sina de tramvai. Am fost dus la urgenta, am stat in coma, opt luni am fost paralizat pe partea dreapta, nu am putut sa vorbesc, am facut kinetoterapie, iar revenirea in bransa a fost dupa doi ani, desi eu ma intorsesem dupa primul an cu cateva zile pe saptamana", a spus oficialul Pro Fiduciaria.

"Mi-am revenit si consider ca am avut noroc. Aveam si o polita de asigurare de viata cu acoperire pe accident, insa, din pacate, pe mine m-a interesat mai mult componenta investitionala. Acoperiea de accident era undeva in jur de 12 lei pe luna. Polita era deja valabila de opt ani de zile, am luat o suma importanta, insa nu suficienta cat sa imi acopere nevoile medicale", a completat el.

"Din pacate, sistemul de stat are mari probleme, motiv pentru care toate serviciile medicale, mai putin cele de la Spitalul de Urgenta Floreasca au fost accesate in spitale private pentru ca raspundeau nevoilor mele din acel moment. Acesta este unul dintre motivele pentru care insist ca lumea sa isi incheie asigurari de viata", spune Florian GABA.

Cand vine vorba despre pasiuni, Florian spune ca una dintre cele mai importante este aceea de a purta discutii cu oameni care au ceva de spus.

"Imi place sa conversez cu oameni care au ce spune. Asta e unul dintre lucrurile care imi plac foarte tare. Am dispozitia de cunoastere, merg cu bicicleta, ceea ce este neasteptat si pentru mine. De asemenea, merg la sala pentru a ma intretine din punct de vedere fizic, insa, ca pasiuni, as putea spune ca imi place sa conversez cu persoane care au ce spune si daca nu ii gasesc (n.r. in cercurile mele), incerc sa ii caut prin interviuri, filme sau chiar online".

Iubeste ceea ce face si crede extrem de mult in tehnologie.

"Si eu fac cursuri, iar la randul nostru am construit cursuri care functioneaza direct pe telefon, scurte, la obiect de cate 5-7 minute, astfel incat ne dam seama ca tinerii nu mai au rabdare si un simplu video nu este de ajuns pentru ca vor trece peste el ca si cum nu ar fi fost. Atunci, daca ii dai si partea de gamification, il implici cumva astfel incat sa ia o decizie, atunci cu siguranta poti sa vezi in platforma de e-learning daca au terminat acel curs si daca au raspuns corect. Ai mai multe date pe care le poti extrage din platforma, vizavi de interesul lor. De altfel, acesta este si un lucru important pe care l-am facut anul acesta in piata de asigurari - le-am cerut tuturor cursantilor nostri online sa ne dea un feedback. In rapot cu ce spun ei vorbim si cu decidentii lor, astfel incat anul viitor sa adaptam cursurile si dupa nevoile lor. Facem aceste lucruri pentru ca nu vrem ca oamenii sa le perceapa ca pe niste obligatii, desi ele sunt, ci sa le vada ca pe o realitate care sa ii ajute in viata de zi cu zi. Asta este ceea ce ne dorim noi foarte tare, folosindu-ne de tehnologie", a concluzionat Florian GABA.

Mai multe informatii despre planurile lui Florian pentru perioada urmatoare, si interviul complet poate fi vizionat aici.

2.925 accesari