1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Cum se vede adaptarea ...

VIDEO: Cum se vede adaptarea asiguratorilor la pandemie din perspectiva unui broker?

5 min. / 1.540 cuvinte
Lasand la o parte asiguratorii care au facut o mentiune extrem de clara privind acoperirea completa a riscului de imbolnavire cu COVID-19, un numar impresionant de asiguratori care aveau in portofoliu solutii de asigurari de sanatate au oferit suplimentar fata de conditiile contractuale anumite acoperiri pentru o parte din costurile care au legatura cu imbolnavirea COVID-19 - fie ca vorbim de costurile testarilor voluntare de COVID-19, fie parte din spitalizare sau anumite indemnizatii, a afirmat recent Alina PREDA, Director Dezvoltare, DESTINE Broker.

PROMO


In principal, reactia asiguratorilor la situatia creata de pandemie, in special pe zona asigurarilor de sanatate, a fost proportionala cu politica generala adoptata.

"Companiile cu o digitalizare mare si o politica pe masura au putut sa aiba reactii notabile si intr-un timp mai scurt, in timp ce, companiile care au mers pe politici de dumping, acum au fost intr-o situatie critica", a completat ea.

Ce argumente avem pentru persoanele fizice si angajatori sa isi incheie asigurari de sanatate?

"In acest moment, cel mai important aspect pe catre il luam in calcul, atunci cand achizitionam un produs de asigurare de sanatate sau care include aceasta optiune, este gradul de acoperire a costurilor imbolnavirilor de COVID-19. Recomandarea mea este pentru consumatori sau aleaga un produs care sa poata face fata provocarilor si care sa il acopere nu doar pentru COVID ", a spus Alina PREDA, prezenta intr-o editie recenta a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM.

In privinta argumentelor pe care le au consumatorii persoane juridice, dar si cei persoane fizice, pentru a-si achizitiona o polita de asigurare de sanatate, oficialul DESTINE Broker spune ca exista o serie de beneficii, fie ca vorbim de calitatea serviciilor din sistemul privat de stat, aparatura medicala, specialisti, dar si partea de preventie.

"Plecand de la o realitate destul de clara pentru toti, sistemul public de sanatate nu poate oferi in anumite zone servicii optime, nu poate raspunde anumitor necesitati medicale, iar de aici vine primul impuls in alegerea si accesarea serviciilor medicale intr-o zona privata. Din punct de vedere al beneficiilor situatiei in sine, pentru persoanele juridice si, in special, pentru IMM-uri, care se lupta cu foarte multe provocari, este clar ca o bugetare a unor cresteri salariale nu este posibila, cel putin pentru viitorul apropiat si atunci, a pune la dispozitie angajatilor lor asigurari private de sanatate, pentru acoperirea unor situatii neplacute gerenate de imbolnaviri, accidente, etc, este o oprtiune extrem de valoroasa", a mentionat Directorul de Dezvoltare al DESTINE Broker.

"Din punct de vedere al persoanelor fizice, o parte din societatile de asigurari cu experienta si cu un portofoliu mai vast, s-au adaptat deja cu anumite beneficii care au luat foarte bine in calcul factorii psihologici generati de izolare. Si aici vreau sa mentionez doua linii extrem de importante in aceasta zona si anume partea de consiliere online video si chat, care, o parte din produsele de asigurare o includ si beneficiile de preventie care includ consiliere online cu anumiti specialisti", a concluzionat Alina PREDA.

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM!

551 accesari