1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Cum arata piata la noua luni?

Evolutia pietei la noua luni este "in limite normale", potrivit presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela TONCESCU. "Primele brute subscrise la asigurarile generale au scazut cu numai 5% in primele noua luni fata de aceeasi perioada a anului 2009, iar asigurarile de viata life au evoluat in crestere fata de anul trecut. Acest fapt imi da incredere ca piata de profil s-a consolidat si are semnale bune de evolutie pentru perioada urmatoare", a declarat Angela TONCESCU in cadrul unui interviu acordat XPRIMM.TV cu ocazia ICAR Forum 2010.

In primele sapte luni, afacerile companiilor de asigurari din Romania scazusera cu 4,5%, fata de aceeasi perioada a anului 2009. Astfel, volumul de subscrieri total s-a ridicat la 5,076 mld. lei, potrivit datelor CSA. Pe segmentul non-life s-au inregistrat prime brute subscrise in valoare de 4,1 mld. lei, cu 6,4% mai putin fata de intervalul similar al anului anterior. In schimb, asigurarile de viata au continuat sa creasca, evolutia fiind de 4,8%, pana la putin sub un milliard lei (961 mil. lei).
In ceea ce priveste indemnizatiile, asiguratorii au platit in primele sapte luni daune in valoare de 2,7 mld. lei pe segmentul asigurarilor generale, si de 373 mil. lei pe clasa asigurarilor de viata, potrivit datelor CSA.

Situatia actuala arata ca o revenire pe plus a pietei de asigurari este putin probabila chiar si in urmatorul an, avand in vedere decalajul existent intre semnele de redresare a economiei si revirimentul industriei de profil, estimate de analisti la aproape 12 luni.

In ceea ce priveste activitatea PAID, Presedintele CSA a subliniat ca "avand in vedere graba cu care s-a introdus sistemul asigurarilor obligatorii de locuinte in luna iulie, Pool-ul a avut o evolutie buna in primele trei luni".

"Faptul ca pana acum s-au incheiat peste 75.000 de polite, ne da sperante ca vom reusi ca, intr-un an de zile, sa ajungem la un grad de penetrare de 40-50% a asigurarilor obligatorii de locuinte", a adaugat Angela TONCESCU.