1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Ce tipuri de asigurari cumpara romanii online?

5 min. / 1.540 cuvinteDespre cele mai achizitionate tipuri de asigurari online, evolutia tehnologiei, dar si detalii despre parteneriatul incheiat recent, au discutat Victor SRAER - Managing Partner, OTTO Broker -, Andi APARASCHIVEI - fondator i-Asigurare - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzate marti, 16 iulie a.c., de RFI Romania.

PROMO

"Pe piata locala de asigurari, evolutia tehnologica a fost destul de avansata, doar ca ea nu ajunge inca la client. Lucram foarte mult in spate, in zona de operatiuni, procesare, gestiune si mai putin in zona de vanzari. Cred ca suntem intr-un moment in care, tehnologia va incepe sa fie din ce in ce mai prezenta si in relatia cu clientii", a mentionat Victor SRAER.

Potrivit fondatorului i-Asigurare.ro, profilul cumparatorului roman de asigurari online este o persoana cu varsta cuprinsa intre 30-40 de ani, consumator de tehnologie si aplicatii la moda, care prefera sa cumpere din confortul casei direct de pe telefonul mobil si obisnuit sa faca plati online.

"Cea mai cumparata asigurare online de catre romani este cea RCA, urmata de asigurarile de calatorie in strainatate si cele de locuinta, PAD si facultative", a adaugat Andi APARASCHIVEI.

Recent, OTTO Broker a intrat in actionariatul i-Asigurare.ro, preluand 20% din actiuni. Cele doua companii isi unesc fortele pentru a inova si dezvolta impreuna pe piata asigurarilor tehnologii care sa ofere produse si servicii cat mai usor accesibile clientilor.

"OTTO Broker investeste in i-Asigurare. Este o tranzactie mixta in care exista si o mica achizitie, precum si o majorare de capital. Punem bani in directia aceasta, investim in ceea ce credem ca este viitorul si in ceea ce noi ne-am asumat ca directie strategica foarte consecvent inca din 2014, si anume digitalizarea. Vrem sa devenim un broker digital", a precizat Victor SRAER.

"A fost o perioada in care ne-am analizat reciproc in urma discutiilor pe care le-am avut, dupa care am realizat ca gandim multe lucruri la fel. Noi, dupa o experienta de 8 ani de zile in care am incercat singuri sa promovam aplicatia, am realizat ca avem nevoie de expertiza pe partea de vanzare, promovare, creare de produse, etc., deoarece noi ne dorim sa ramanem in zona ceasta tehnica, pentru ca acolo ne pricepem cel mai bine", a completat Andi APARASCHIVEI.

Ce obiective aveti pana la finalul anului 2020?

"Ne dorim dularea cifrei de afaceri in urmatorii doi ani. Automatizarea vanzarii de asigurari pe toate produsele pe care le avem in aplicatie si dezvoltarea altor produse de interes care sa poata fi achizitionate online fara interventia unui operator sau vanzator", spune Andi APARASCHIVEI.

"Asteptarile noastre sunt in aceeasi linie: vrem sa contribuim la dublarea volumului de business pe care il face i-Asigurare in urmatorii 2 ani si sa crestem gama de produse disponibile clientilor, impreuna cu o experienta de cumparare care sa devina din ce in ce mai simpla si usoara Daca reusim sa atingem aceste obliective calitative suntem convinsi ca se vor intampla si cele cantitative", a adaugat Victor SRAER.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat, transmis live din timpul emisiunii. Emisiunea este transmisa de RFI Romania in fiecare marti de la ora 17:30 si sambata de la ora 10:10.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

1.744 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO