1asig.ro

VIDEO: Ce planuri are LEV INS pe piata asigurarilor din Romania?
Compania de asigurari din Bulgaria LEV INS are planuri mari privind activitatea ce urmeaza sa o desfasoare pe piata din Romania. Ce va aduce nou LEV INS pe piata locala si ce asteptari are au fost doar doua dintre subiectele dezbatute in cadrul celei mai recente editii a emisiunii "Ora de Risc" de la RFI Romania, care a adus-o alaturi de Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari&Pensii -, pe Daniela BADALUTA - Director General, RECREX Romania (reprezentant LEV INS).

PROMO

La an nou, o noua companie de asigurari isi propune sa intre pe piata din RCA din Romania. Asa ca, dupa GRAWE (2017) si WATFORD (2018), iata ca a venit randul LEV INS sa se pregateasca pentru intrarea pe piata din Romania. Ce rol are RECREX in aceasta initiativa?

"Compania LEV INS, cu sediul in Bulgaria, este cel mai mare asigurator pe segmentul de asigurari generale din piata bulgareasca, cu o diferenta de 20% de urmatorul competitor. Aceasta companie, aflata in plina dezvoltare europeana, are deja un plan, iar una dintre tarile unde doreste sa dezvolte mai multe tipuri de asigurari, nu doar RCA, este Romania. RECREX lucreaza si presteaza servicii pentru LEV INS de mai bine de trei ani. Avem un parteneriat cu obiective implinite si rezultate foarte bune pentru compania de asigurari. La inceputul anului trecut, RECREX le-a prezentat celor de la LEV INS un plan pentru intrarea pe piata din Romania. Cum LEV INS avea deja ca target viitor intrarea pe aceasta piata, am inceput dezvoltarea proiectului LEV INS Romania", arata Daniela BADALUTA - Director General, RECREX Romania.

In afara faptului ca este la conducerea topului asiguratorilor din Bulgaria, cu un avans considerabil fata de urmatoarea companie, LEV INS se mai diferentiaza de ceilalti jucatori bulgari si prin serviciile post-vanzare pe care le ofera.

"La asiguratori, cele mai multe diferente le vedem atunci cand se produc realmente daunele si apar acele servicii pe care un asigurator le presteaza, venind astfel in ajutorul asiguratului in momentul producerii riscului asigurat. Diferenta LEV INS fata de ceilalti jucatori de pe piata din Bulgaria este reprezentata, printre altele, de serviciile post-vanzare, cum le numim noi. De exemplu, asistenta rutiera in intreaga Uniune Europeana. Asistenta rutiera pe care cei mai multi jucatori o ofera pe piata din Bulgaria, si nu numai, este mai degraba atasata produselor CASCO sau altor produse facultative. LEV INS presteaza acest serviciu si pentru RCA. Daca se intampla un accident in alta tara, iar soferul are doar o polita RCA, acesta poate suna direct la LEV INS si primeste asistenta rutiera fara alte costuri. Acest serviciu nu este unul cu tarif additional, ci este unul care vine automat atunci cand un client achizitioneaza o polita la compania de asigurari LEV INS. Acesta va fi transpus si in serviciile care vor fi dezvoltate in Romania", explica reprezentantul RECREX Romania.

Pentru o mai buna intelegere a acestui serviciu, Daniela BADALUTA - Director General, RECREX Romania (reprezentant LEV INS Bulgaria) a oferit, la "Ora de Risc", un exemplu concret, de la inceputul acestui an.

"Acum doua saptamani, pe drumurile din Romania, un sofer de TIR - o persoana care nu vorbeste alta limba in afara de cea materna, limba bulgara -, a fost lovit de un autoturism inmatriculat in Romania - un accident soldat, din pacate, cu victime -, iar acel sofer nu stia foarte bine ce are de facut, chiar daca nu era vinovat de producerea acestui accident. A sunat direct la LEV INS - care are un call-center activ 24 de ore din 24, 7 zile din 7 -, iar LEV INS a pus imediat in aplicare serviciul de call-center si asistenta din Romania. Iar noi, ca RECREX, ca reprezentantii lor si prestatori de servicii, am intervenit imediat, l-am ajutat sa completeze toate documentele. In acelasi timp, i-au fost furnizate toate informatiile despre absolut toate procedurile si despre tot ce are de facut pana la lichidarea dosarului respectiv. Soferul bulgar nu stia nici limba romana, nici limba engleza, nici vreo alta limba, in afara de limba maternal. In momentul in care a discutat cu Politia, a primit asistenta prin telefon. A fost foarte multumit, am primit un feedback foarte bun, pentru ca nu s-a simtit singur intr-o tara straina, cum s-ar simti si un cetatean roman intr-o alta tara", a precizat Daniela BADALUTA, la "Ora de Risc".

Pentru primul an, LEV INS si-a propus un target de 1% din tot ce inseamna activitatea de asigurari din Romania, nu doar cea de pe segmentul RCA, iar contributia RECREX la succesul companiei din Bulgaria se anunta una importanta.

"RECREX si LEV INS au un parteneriat de mai bine de trei ani, pe mai multe linii de business in asigurari. RECREX este suportul LEV INS in Romania si, in momentul inceperii activitatii propriu-zise, va avea - cum are deja -, calitatea de agent de management si gestionar al tuturor daunelor produse nu doar in Romania, ci al tuturor celor aferente politelor incheiate in Romania. Ne cunoastem foarte bine, lucram ca o echipa, stim ce produse si politici are LEV INS, le aplicam si le adaptam in Romania si, daca este posibil, venim cu imbunatatiri, cu propuneri. Politele nu sunt incheiate prin noi. Parteneriatul pe care si-l propune LEV INS este si suportul pentru intermediarii in asigurari - in speta, brokerii. In general, consideram ca brokerii vor fi cei care vor vinde si vor incheia politele de asigurare, pentru ca ei sunt specializati pe vanzare si, totodata, ei sunt reprezentantii clientilor. Pentru primul an, targetul nostru este 1% din tot ce inseamna activitatea de asigurari din Romania, nu doar RCA", a mai explicat Daniela BADALUTA.

5.000 accesari