1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Ce linii de business au cel mai mare potential in piata de asigurari?

[video|13148]Care este strategia CERTASIG pentru perioada urmatoare? Ce linii de business au cel mai mare potential pentru piata de asigurari in perioada urmatoare? Nigel WILLIAMS, Chairman of the Board, CERTASIG Holdings, si James GRINDLEY, CEO, CERTASIG vorbesc despre aceste subiecte, si nu numai, in cadrul celei mai recente editii a emisiunii XPRIMM Time for Business.

"In primul semestru, am subscris aproximativ la fel ca in aceeasi perioada din 2015, insa intr-un context de piata mai dificil -pentru ca, dupa cum stiti, 40-45% din business-ul nostru este reprezentat de segmentul de constructii, unde acum exista mai putine proiecte, suma asigurata in proiecte este, in medie, mai mica si, deci, primele subscrise sunt mai mici", a explicat James GRINDLEY.

"Pe alte clase de asigurare de nisa, precum cele de raspundere civila profesionala, asigurari maritime - CASCO maritim, P&I maritim - cargo, aviatie, noi am vazut o crestere, aceasta compensand pentru alte clase. Pentru semestrul al doilea din 2016 asteptam un rezultat mai bun", a precizat CEO-ul CERTASIG.

De asemenea, desi in primele sase luni din acest an, rezultatele au fost similare cu cele inregistrate in aceeasi perioada din 2015, "pentru CERTASIG profitabilitatea a fost mai mare", a subliniat Nigel WILLIAMS. "Avem randamente mai bune, un management al daunelor mai eficient, subscrieri mai bune", a adaugat acesta.

In ceea ce priveste liniile de business cu cel mai mare potential pentru perioada urmatoare din piata romaneasca de asigurari, printre acestea se numara politele de sanatate. "Asigurarile de sanatate reprezinta un segment de interes - au avut o crestere mare in ultimii 3 ani. De asemenea, si pentru cargo am observat ca exista potential", a afirmat James GRINDLEY.

PROMO