1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ce fel de asigurari e bine ...

VIDEO: Ce fel de asigurari e bine sa ai cand pleci in vacanta in tara si in strainatate?

Utilitatea asigurarilor in timpul concediilor din tara sau strainatate, riscurile acoperite, epidemia de COVID-19, politele destinate agentiilor de turism, si nu numai, se regasesc printre subiectele dezbatute online marti, 28 iulie a.c., in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM.

Discutia interactiva a fost transmisa pe Facebook - paginalui Sergiu COSTACHE si preluata de pagina XPRIMM si de pagina Ora de Risc -, dar si pe platforma Zoom.


Invitatii lui Sergiu COSTACHE - XPRIMM Asigurari & Pensii - au fost:

- Adrian GORAN - Manager Departament Viata Sanatate Pensii, DESTINE Broker
- Florin CRISAN - Director General, DESTINE Holidays
- Razvan PASCU - Consultant Marketing Turistic
- Mihaela CIRCU - Secretar General, APPA (Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor)
- Dragos ANASTASIU (interventie video) - Presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana, General Manager Touring Euroline si membru in boardul FIHR - Federatia Industriei Hoteliere din Romania

PRINCIPALELE DECLARATII:

Ce le-ati spune turistilor care nu se asigura?

Dragos ANASTASIU: Le-as da exemple. Totusi discutam despre cea mai asteptata perioada din an pentru toti calatorii si cu siguranta nu vor sa isi piarda nervii si timpul cu diverse chestiuni. Daca totusi se intampla acest lucru, macar sa fie asigurati si sa nu dea bani din buzunar. Este si pentru linistea lor. Eu mereu le spun mereu turistilor ca, daca nu li se intampla un eveniment negativ sa priveasca asigurarea ca pe o donatie lui Dumnezeu pentru faptul ca nu s-a intamplat nimic, iar daca totusi se intampla, macar au un scut.

Razvan PASCU: Ii indemn pe toti sa-si faca asigurari. Eu am mai multe asigurari de viata la mai multe companii, am Casco, RCA, asigurari de calatorie, asigurari atasate cardurilor de credit, pentru locuinta - obligatorie si facultativa. Nu le fac pentru ca ma obliga cineva. Nu as vrea sa le folosesc si de putine am avut probleme si am folosit asigurarile de calatorie. Eu calatoresc mult, prin toata lumea, in destinatii intercontinentale, cu clienti pretentiosi, care platesc multi bani. Si eu am avut situatii personale si am fost fericit ca am avut asigurare. Polita costa atat de putin din pachetul turistic incat este pacat sa nu o faci si sa-ti asumi niste riscuri.

Adrian GORAN: Noi recomandam pachete de asigurari, nu doar o asigurare. Pot fi pachete low cost, clasic sau VIP. Din pachetul low cost fac parte asigurarea travel (polita medicala privata de calatorie - n.red.), storno - daca nu poti salatori din anumite motive, nu pentru ca renunti benevol la calatorie, ci daca esti in imposibilitatea de a pleca in calatorie din cauza starii de sanatate sau a unui eveniment nefericit, precum un deces in familie la rude de gradul I.

Razvan, tu ai folosit vreodata asigurarea storno?

Razvan PASCU: Din fericire nu am folosit-o niciodata, dar au fost clienti de-ai mei care au folosit-o. Au fost oameni pe care i-a luat salvarea cu cateva ore inainte de plecare, am avut o prietena care trebuia sa plece cu noi de Revelion la Miami, am avut un grup mare acolo, si a cazut pe scari si a avut piciorul in ghips si pentru asta ea si sotul nu au mai mers in calatorie si atunci au beneficiat de asigurarea storno, care le-a dat aproape 100% din bani inapoi.
Eu din convingere, de ani de zile promovez asigurarile de calatorie si eu cred in aceste asigurari de calatorie, vazandu-le functionand. De exemplu, am mai avut turista cu indigestie in Rep. Dominicana si a functionat asigurarea de calatorie -  acolo numai sa vina doctorul era 150 euro, plus celelalte servicii. In SUA am avut-o pe sotia mea cu indigestie, unde la o policlinica ne-a cerut 2200 de dolari si am folosit asigurarea. Am mai avut clienti care au platit ei consultul si medicamentele si apoi si-au recuperat banii de la asigurator, dar si situatii in care s-a facut decontarea directa (la clinicile partenere companiilor de asigurari).

Florin CRISAN: In primul rand. as vrea sa fie foarte bine inteles, asigurarea storno acopera incapacitatea turistului de a efectua calatori, nicidecum faptul ca nu se efectueaza acea calatorie din alte motive. Sunt foarte multi turisti care avand asigurarea storno, in momentul in care nu se poate efectua un zbor din motivele pe care le stim cu totii cred ca acopera asigurarea. Legat de partea cu asigurarea medicala, pot sa va spun si eu un caz pesonal - in Turcia am avut un incident si am avut nevoie de interventie chirurgicala (care a durat o ora) si spitalizare (pentru 3 zile). In acest caz s-a facut copie dupa asigurarea mea si clinica privata a facut toate demersurile pentru incasarea bugetului de 6.400 de dolari.
Destine Holidays este agentia de turism membra Destine Holding. Noi venim in intampinarea turistului cu pachete de calatorie. Depinde foarte mult unde si cum calatoreste. Cel mai complex este pentru un turist care merge extern cu transport individual - aici avem asigurarea de calatorie si storno, avem asigurarea de raspundere civila pentru momente in care cineva din familie provoaca daune bunurilor altor persoane (fizice sau juridice - n. red.) atunci cand se afla in vacanta, mai avem asistenta rutiera pentru automobilul familiei daca are o defectiune sau o alta problema in perioada calatoriei si li se ofera solutii de tractare si transfer la hotel. De asemenea, recomandam si Casco. Daca turistul este unul de avion, adaugam la asigurarea de calatorie si storno asigurarea de bagaje si asigurarea de raspundere civila pentru eventuale daune. Un pachet incepe de la zeci de lei si poate ajunge la sute de lei, in functie de destinatie, perioada, daca practica sporturi extreme. 

Pe turismul intern exista o asigurare medicala de calatorie?

Adrian GORAN: Exista. Destine Broker, in parteneriat cu Signal Iduna, a lansat in 2019 o astfel de asigurare. Suntem singurul broker care ofera acest produs - este vorba de produsul de asigurare de sanatate de calatorie pentru turistul care alege pachet de calatorie in Romania. Turistul beneficiaza de ingrijiri medicale in sistemul privat de sanatate cu prioritate, dar nu exclude situatia in care el are nevoie de ingrijiri medicale la stat, situatie in care i se vor deconta eventuale cheltuieli facute in unitatile de stat.

Florin CRISAN: La solicitarea noastra a fost creat acest produs de catre Signal Iduna. A devenit un produs utilizat frecvent pentru ca este util in momentul in care esti intr-o destinatie turistica sa poti beneficia de serviicii medicale de calitate, in timp scurt, gratuit.

Mai multe declaratii puteti urmari in video de mai sus!