1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Ce efecte a avut cazul ASTRA asupra clientilor de pe segmentul asigurarilor corporate?

5 min. / 1.540 cuvinte
Efectul ASTRA Asigurari asupra pietei de profil a avut repercusiuni inclusiv la nivelul clientilor de pe segmentul corporate. "A fost interesant ceea ce s-a intamplat cu ASTRA Asigurari, impactul pe care l-am simtit noi a fost unul neasteptat si imediat: am fost contactati in mod direct de catre clienti locali destul de mari, la care nu reusisem sa ajungem altfel, si care ne-au solicitat ajutorul pentru a-si contracta niste polite de asigurare in locul celor pe care le avusesera cu ASTRA Asigurari", a explicat Adriana GRECU, CEO, AON Romania, in cadrul emisiunii "Ora de risc" difuzate marti de RFI.

"Dar momentul euforiei a trecut destul de repede, pentru ca noi, iesind in piata si incercand sa plasam riscurile respective, am constatat ca reperele acestor clienti ramaneau tot conditiile de asigurare pe care le-au avut la ASTRA Asigurari si care erau atat de personalizate pe un anumit specific incat restul pietei, cel putin companiile cu care lucram noi, nu se puteau adapta conditiilor respective. Practic, noi nu am reusit sa ajutam cumva clientii respectivi ramanand in acest 'standard' impus de ASTRA Asigurari", a adaugat aceasta.

Alt efect generat de problemele companiei ASTRA este reprezentat de atentia mai mare a consumatorilor in ceea ce priveste alegerea politelor doar pe criteriul celui mai mic pret.

"Un al doilea lucru care s-a intamplat [ca urmare a situatiei ASTRA Asigurari] a fost ca foarte multi dintre clientii din portofoliul nostru existent au inceput sa fie foarte atenti din punctul de vedere al pretului. De exemplu, in cazul politelor auto exista tendinta anterioara de orientare catre cel mai mic pret - compania nu era importanta. Acum am inceput sa auzim tot mai des replica 'nu vreau o companie ca ASTRA Asigurari', deci lumea a inceput sa fie atenta si sa se gandeasca la acest aspect. Clientii foloseau ASTRA ca un reper in ceea ce priveste preturile", a afirmat Adriana GRECU.

2.303 accesari