1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Catalin BOICEANU: GLOBASIG Broker pariaza pe sanatate

5 min. / 1.540 cuvinte

Piata asigurarilor se sanatate este in continua crestere, tendinta ce se va pastra si in anii urmatori, estimeaza Catalin BOICEANU - Director Corporate, GLOBASIG Broker de Asigurare, prezent in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzate marti, 11 septembrie a.c., de RFI Romania.


PROMO


" Asigurarile private de sanatate sunt destinate tuturor celor care inteleg ca sanatate este cel mai de pret lucru pe care il au. Nici masina, nici casa, nici afacerea pe care o detii nu sunt mai importante decat sanatatea ta. Bineinteles ca si ele au o importanta destul de mare, dar este clar sa sanatatea trebuie sa fie pe primul loc", a precizat Catalin BOICEANU.

In primele trei luni din 2018, conform celor mai recente informatii publicate de ASF, piata asigurarilor private de sanatate a totalizat de 77,88 milioane de lei, in crestere cu 25,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand a insumat 62,16 milioane de lei.

Care sunt factorii care au influentat cresterea pietei de asigurari private de sanatate?

"Factorii care influenteaza aceasta crestere sunt destul de variati. Unul dintre ei ar fi faptul ca asigurarile de sanatate sunt in continuare la inceput de drum in Romania. Acest segment este inca unul mic daca ne raportam la intreaga piata de asigurari generale. Automat vom avea cresteri importante raportat la alte segmente. Mai mult, cred ca un rol important il au si companiile private, care in lupta pentru atragerea fortei de munca si-au dat seama ca trebuie sa ofere ceva beneficii extra-salariale, iar asigurarile de sanatate se pliaza destul de bine ca un astfel de beneficiu, pe de-o parte pentru ca iti ofera acoperire pentru ceea ce ai tu mai de pret - sanatate, iar pe de alta parte deductibilitatea in limita a 400 euro pe an ajuta companiile sa ofere un astfel de beneficiu", a declarat Directorul Corporate al GLOBASIG Broker.

El estimeaza ca si in urmatorii ani va exista o crestere destul de importanta a pietei.

Asigurarile private de sanatate pot fi achizitionate atat de companii pentru angajati, cat si de persoanele fizice. Care sunt diferentele intre politele corporate si cele individuale? "In primul rand exista o mica diferenta in ceea ce priveste costurile, din mai multe motive, majoritatea sunt aspecte tehnice - dispersia este unul dintre ele. In primul rand, atunci cand ai 100 de persoane acoperite pe o polita (de grup), riscul ca toate sa aiba o dauna intr-un an de zile este destul de mic. Cand ai o singura persoana (pe polita), riscul creste si automat si costurile sunt diferite. Apoi, intr-adevar, persoanele juridice au nevoi si cerite putin diferite de persoanele individuale si atunci o polita de asigurare de grup poate fi negociata diferit in functie de cerinte, polita poate fi personalizata", a afirmat invitatul.

Uneori oamenii confunda asigurarea de sanatate cu abonamentul medical. Care este diferenta intre aceste doua produse?

"Chiar daca atat asigurarile private de sanatate cat si abonamentele au evoluat foarte mult in ultimii ani, fiecare jucator din piata a venit cu acoperiri si beneficii noi, cred ca in continuare exista cateva diferente intre cele doua produse. As evidentia faptul ca abonamentul acopera de cele mai multe ori doar partea de diagnosticare si mult mai putin partea de preventie sau tratamentul. De asemenea, abonamentul te limiteaza la reteaua de clinici la care ti-ai incheiat abonamentul, in timp ce pe o polita de asigurare lista partenerilor medicali este mult mai vasta si in functie de pachetul pe care ti-l alegi, poti merge chiar si la o clinica neinscrisa printre parteneri, iar asiguratorul iti va deconta ulterior costurile consultatiei sua interventia chirurgicala. Spitalizarea este iarasi o diferenta. Pe abonamente nu se ofera acoperire pe spitalizare, pe cand intr-o asigurare privata ai spitalizarea inclusa in mediul privat", a explicat Catalin BOICEANU.

Mai multe declaratii gatiti in video-ul atasat, transmis live din timpul emisiunii.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

1.881 accesari