1asig.ro

VIDEO: Cat a costat prima polita de cyber insurance emisa de GrECo JLT Romania pentru un client roman?

5 min. / 1.540 cuvinte
Ingrijorarile privind siguranta datelor digitale si amenintarea din ce in ce mai mare a atacurilor cibernetice determina companiile din intreaga lume sa ia in considerare posibilitatea incheierii unor asigurari care sa ii protejeze financiar. Tendinta aceasta incepe sa fie remarcata si in Romania. Eduard SIMIONESCU - General Manager, GrECo JLT Romania - a vorbit, in cadrul celei mai recente editii a emisiunii XPRIMM Time for Business, despre prima polita de asigurare impotriva riscurilor cibernetice emisa de companie pentru un client din tara noastra.

PROMO


"Undeva la inceputul acestui an am avut o intalnire de grup unde s-a pus problema promovarii mai intense catre clientii nostri a conceptului de cyber insurance. La momentul respectiv am spus ca, din pacate, in Romania mi se pare un pic 'science-fiction' aceasta idee, avand in vedere faptul ca noi romanii, atat persoane fizice, cat companii, nu cumparam nici asigurari de baza, cum ar fi cele de viata sau de sanatate", a afirmat Eduard SIMIONESCU.

"Se pare ca m-am grabit cu acea afirmatie, pentru ca imi face placere anunt faptul ca zilele acestea am emis prima polita de cyber insurance pentru un client de-al nostru corporate roman", a adaugat acesta.

Solicitarea a venit din partea unui jucator din domeniul IT, ca urmare a unui parteneriat cu o companie americana care a solicitat o astfel de acoperire impotriva riscurilor cibernetice.

"Domeniul de activitate al companiei asigurate este cel IT, dar serviciile sale se bazeaza pe promovare web. Nu e un produs foarte ieftin: pentru a va putea face o idee de ansamblu, va pot spune ca pretul asigurarii a fost de 10.000 de dolari. Nu e un cost usor de suportat pentru o companie de tip IMM dar, fiind intr-un astfel de parteneriat extren, trebuie sa iti asumi si niste costuri", a precizat Directorul General al GrECo JLT Romania.

In momentul de fata, infractiunile cibernetice costa economia globala aproximativ 445 miliarde de dolari anual, economiile din top 10 suportand jumatate din aceasta suma, conform unui studiu publicat recent pe acest subiect. In momentul de fata mai putin de 10% dintre companii achizitioneaza polite specifice pentru a se proteja impotriva riscurilor cibernetice, dar studiul previzioneaza o crestere la nivel global a nivelului primelor de asigurare pentru produsele ce ofera protectie pentru riscuri cibernetice de la 2 miliarde de dolari anual (valoarea actuala), la peste 20 miliarde de dolari anual in urmatorul deceniu.

In mod evident, nici Romania nu este ferita de amenintarea riscurilor cibernetice, in medie avand loc doua mii de atacuri cibernetice in fiecare zi.

2.997 accesari