1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Care sunt secretele fuziunii MIB - GLOBASIG?

Despre secretele si misterele fuziunii dintre MILLENIUM Insurance Broker si GLOBASIG Broker de Asigurare au vorbit cei doi conducatori ai noului MIB - Stefan PRIGOREANU, CEO, si Antonio BABETI, Director executiv, alaturi de Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, in cadrul Editiei Speciale a emisiunii Ora de Risc.

Emisiunea a fost transmisa live pe Facebook din cadrul "Intalnirii Anuale a Partenerilor Premium MIB", care a avut loc weekendul trecut, pe litoralul bulgaresc.

Companiile MILLENIUM Insurance Broker si GLOBASIG Broker de Asigurare au anuntat recent ca isi unesc fortele si demareaza fuziunea "de facto" prin alaturarea resurselor, echipelor, portofoliului de clienti si a managementului, cu mentiunea ca nu este fuziune "de jure", din punct de vedere al legislatiei societatilor comerciale.

Ce inseamna mai exact aceasta unire de forte si a cui a fost ideea?

"A fost o idee care a plutit in aer. Ne-am gandit la ea amandoi si am discutat mai in gluma, mai in serios si pana la urma am concluzionat ca este o treaba serioasa si care merita facuta, chiar daca o abordam mai relaxat", a spus Stefan PRIGOREANU.

"De fapt, in spatele acestei relaxari sta foarte multa munca - munca noastra ca lideri, dar si a echipei. Vor urma si alte etape", a completat Antonio BABETI. "Sunt mai multe etape. Avem un calendar fix. Speram ca fuziunea sa se incheie cat mai curand pentru ca avem o serie de obiective la care ne-am gandit si incercam sa finalizam aceasta fuziune si sa ne atingem obiectivele propuse", a explicat el.

"Prima etapa, si cea mai importanta, a fost depasita cu succes si anume faptul ca ne-am strans mainile si am decis sa facem acest pas. A doua etapa a fost si ea depasita cu succes pentru ca am primit avizul favorabil al ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru modificarile de fond din MIB - MILLENIUM Insurance Broker prin care avem un Consiliu de Administratie din care face parte si Antonio si, mai mult decat atat, avem un nou actionar semnificativ Antonio BABETI. A fost realizata si o majorare semnificativa de capitalul social, avem aproape 95.000 euro in prezent. Urmeaza sa trecem la partea tehnica - fuziune de baza de date; echipele au fuzionat deja, ne-am mutat in acelasi sediu", a precizat Stefan PRIGOREANU.

Antonio BABETI a adaugat ca, de la 1 iunie a.c., toata productia este doar pe MILLENIUM Insurance Broker.

Antonio BABETI detine 25% din MILLENIUM Insurance Broker si este cel mai mare actionar.

Care sunt obiectivele?

MIB a intermediat, in 2017, prime in valoare de 122 milioane de lei, iar afacerile GLOBASIG au insumat 60 milioane de lei. Astfel, noua entitate a intrat in top 10.

"Intr-un timp relativ scurt ne dorim sa fim in Top 5 brokeri pe segmentul asigurarilor generale, cu mentiunea ca, dupa calculele noastre, ne aflam in Top 5 pe asigurari facultative. Dar acesta nu este neaparat obiectivul primordial. Ne intereseaza sa nu ne abatem de la principiile si valorile noastre", a declarat Antonio BABETI.

"Pana la o pozitionare in Top 5 per total avem de depasit cateva mici provocari, o conformare 100% la GDPR, apoi o conformare 100% la IDD. Categoric, impreuna putem face aceste lucruri mai usor, mai repede si mai bine", a adaugat Stefan PRIGOREANU.

El a precizat ca mai sunt si alti brokeri care s-au alaturat, in ultima perioada, noului MILLENIUM Insurance Broker si se asteapta sa urmeze si altii.

Ce se intampla cu echipele?

"Echipele noastre nu s-au concurat pana acum. Din sondajele pe care le-am facut si din discutiile pe care le-am avut cu toti membrii nostri, s-au inteles bine acolo unde s-au cunoscut. Nici nu mai face sens sa vorbim de doua echipe. Este una singura", a spus CEO-ul brokerului.

"In ceea ce priveste angajatii, echipele vor ramane in aceeasi forma si vor contribui la aceasta fuziune si acest proiect nou. Cu mentiunea ca avem nevoie de ambele echipe", a continuat Directorul Executiv.

Ce se intampla cu programele GLOBASIG?

"Toate programele GLOBASIG vor fi implementate treptat in cadrul noii constructii. Vom incepe cu Start-up-ul de la GLOBASIG, un program menit sa le acorde suport celor care sunt la inceput de drum in aceasta industrie, iar suportul este personalizat in functie de zona, de potential si alte criterii. Mai avem un program denumit Begin with GLOBASIG, dedicat peroanelor fara experienta, program pe care l-am lansat la inceputul acestui an, dar pe care l-am oprit pentru a-l include in noua constructie MIB - acesta va fi reluat in toamna. Astfel, toate programele pe care le derulam sunt transferate in noua entitate, dar lucram la alte doua programe in care vom miza foarte mult pe tineri si oameni fara experienta", a explicat Antonio BABETI.

Mai multe declaratii regasiti in video.